Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Peter Wright te sterk voor Van Barneveld in Jena

Raymond van Barneveld is de vijfde Nederlander die uitgeschakeld is op de German Darts Open. In Jena was de regerend wereldkampioen Peter Wright met 6-3 te sterk voor ‘Barney’. Lees hier meer.

Raymond van Barneveld begon de German Darts Open met een 6-0 overwinning op Ian White, die geen enkel moment in de wedstrijd kwam. Tegen de nummer 4 geplaatste Peter Wright begon de Nederlander niet goed. De Schot won de eerste drie legs van de wedstrijd in 17,15 en 14 darts, waarvan er één een break was.

In de vierde leg kwam Van Barneveld dan toch op het scorebord, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Het leek erop dat Wright zijn eigen leg ook weer ging behouden, maar miste tweemaal op tops. Van Barneveld kreeg de kans op de rebreak en pakte die kans door dubbel 9 te gooien voor 3-2. Een 14-darter zorgde ervoor dat de break werd verzilverd en de tussenstand weer in evenwicht was.

Wright hield zijn eigen leg in 14 darts om opnieuw op voorsprong te komen. In leg 8 kreeg Van Barneveld twee pijlen op de dubbel om er 4-4 van te maken, maar liet die kans onbenut. Wright stapte in en zorgde met een 13-darter voor de break voor 5-3. Een leg later maakte ‘Snakebite’ het meteen af, via dubbel 8 plaatste hij zich voor de finaledag van de German Darts Open. Het Euro Tour-seizoen voor Raymond van Barneveld zit er voor dit jaar op.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 99,88 / 40%
Raymond van Barneveld: 91,02 / 27,3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *