Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Plaisier, Herms, Van den Hoogen en Ruiter worden Nederlands Kampioen

Afgelopen middag werd in de Veluwehal in Barneveld het NK georganiseerd door de NDB. Een verslag van de jeugdtoernooien vind je hier terug. In dit artikel lees je meer over de categorieΓ«n van de volwassenen.

Heren A
Bij de heren A ging de finale tussen Wesley Plaisier en Jeffrey Sparidaans. Plaisier wist zijn eerste NDB Finale te halen met knappe overwinningen op Joey Hesselink (4-0), Gerald Huijzendveld (4-0), Gino Vos (4-1), Luuk Boeijink (4-1), Wouter Vaes (5-4) en in de finale werd Wessel Nijman met 5-2 te verslaan. In de finale was Jeffrey Sparidaans de tegenstander. Hij bereikte de finale ten koste van Jordy Toetenel (4-0), Per Oving (4-1), Jerry Hendriks (4-1), Mitchell Gebben (4-1), Geert Nentjes (5-4) en Michel van der Horst (5-4). De WK debutant Geert Nentjes kwam dus ook erg ver tijdens het NK. De finale werd met 2-0 in sets gewonnen door Plaisier, die beide sets met 3-1 in legs won.

Heren B
Bij de Heren B ging de finale tussen Tom van den Hoogen en Lorenzo Pronk, die zijn derde NDB finale bereikte. Van den Hoogen versloeg Wilco van Vulpen (3-0), Wesley Slegers (3-0), Thijs van den Hoogen (3-1), Sander Schoot (3-0), Wouter Hooiveld (3-1), Arnold Faverus (3-2) en Jaimie Fambach (3-0) op weg naar de finale. Pronk bereikte zijn derde NDB finale met overwinningen op Angelo Aalfs (3-0), Jari Niezen (3-0), Michel van de Bunt (3-2), Robbert Scholing (3-2), Johann Brouwer (3-2), Ronald Motshagen (3-1) en in de halve finale werd Jurrit van Essen met 3-0 verslagen. In de finale wist Van den Hoogen zijn tegenstander geen enkele leg te gunnen en won met een 4-0 overwinning!

Dames
Bij de dames kwam een zeer verrassende finale tot stand. Femke Herms en Sharona Veld bereikten allebei hun eerste finale van het NDB seizoen. Herms stond vorig jaar ook al in de finale, die ze toen verloor van Aileen de Graaf. Herms bereikte de finale met knappe overwinningen op Petra Marcus (3-1), Saskia van Zoeren (3-1), Shannon Mos (3-0), Aileen de Graaf (4-3) en Marjolein Noijens (4-1). Veld bereikte haar finale ten koste van Hammie van der Kamp (3-0), Yvon Graus (3-2), Aletta Wajer (3-2), Suzan Konings (4-0) en Sharon Prins (4-3). In de finale bleek Veld toch wat teveel zenuwen te hebben, waardoor Herms de finale met een whitewash (5-0) won en daarmee Nederlands Kampioen werd.

Paradarters en specials
Bij de paradarters was het Cliff Ruiter die Nederlands Kampioen werd. Na de poule versloeg hij de koploper van de ranking Michelovic van Velzen (3-0), Kees van Wielink (3-1) en in de finale werd Arie van der Rassel met 3-0 verslagen. Bij de specials was het wederom Menno Lammers die won.

Halve finales:
Cliff Ruiter 3-1 Kees van Wielink
Arie van der Rassel 3-1 Harm Mellies

Finale:
Cliff Ruiter 3-0 Arie van der Rassel

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *