Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Landman

Q-School: Landman en 2 andere NL’ers naar Final Stage, ook Cadby door

De eerste dag van Q-School is voor velen misschien nog wat aftasten, maar op dag twee moet het langzaam toch echt gaan gebeuren. Opnieuw verzekerden 8 darters zichzelf van een plekje in de Final Stage. Nederlanders Chris Landman en Stefan Schroder behoorden tot de gelukkigen. Ook Corey Cadby plaatste zich.

Lees ook: Q-School broedplaats voor manipulatie: dit is waarom de First Stage oneerlijk is

Toch ligt de echte spanning van het toernooi op de rankings. Welke darters pakken niet genoeg punten in 3 dagen en kwalificeren zich niet voor de Final Stage?

Bij de laatste 512 strandden al direct een aantal goede namen. Zo verloor Dennie Olde Kalter van de Belg Steven Strobbe (5-4). Ook Niels Alblas en Nick Crouwel konden snel weer terug naar hun hotelkamer – ondanks gemiddeldes van ruim boven de 80.

De strijd van Plaisier
Een ronde later zag Wesley Plaisier zichzelf opnieuw niet winnen. De Nederlander verloor met 5-1 van een uitstekend spelende Vincent van der Meer en moet alle zeilen bijzetten om de Final Stage alsnog te bereiken. Plaisier won slechts 1 punt na 2 toernooien. Derk Telnekes verloor verrassend van de Fin Paavo Myller (5-3).

Nederlanders pakken punten
Wie pakten er wel belangrijke punten op? Jeremy van der Winkel, Moreno Blom, Jeffrey Sparidaans, Roemer Mooijman, Jamie Lawrence en Arno Looijen strandden bij de laatste 32 en zijn dus zo goed als zeker van het behalen van de Final Stage. Jordy van den Broek behaalde verrassend de finaleronde, maar verloor met 5-1 van de Fin Marko Kantele. Ryan de Vreede kwam ook een overwinning tekort.

Chris Landman, Stefan Schroder en Roy van de Griendt waren de enige Nederlanders die geen wedstrijd verloren en plaatsten zich direct voor de Final Stage van Q-School. Voor hen is woensdag een rustdag. De Belgen Robbie Knops, Andy Baetens en Steven Strobbe plaatsten zich ook voor de finaleronde.

Finales

Chris Landman 5-2 Diogo Portela
Stefan Schroder 5-4 Toni Alcinas
Marko Kantele 5-1 Jordy van den Broek
Corey Cadby 5-4 Stefaan Henderyck
Robbie Knops 5-4 Nico Riehle
Andy Baetens 5-1 Ryan de Vreede
Steven Strobbe 5-2 Danny Tessmann
Roy van de Griendt 5-4 Michele Turetta

Stand

Jamie Lawrence gaat aan kop in de ranglijst van EU Q-School. De darter uit Geldermalsen heeft net zoals Roemer Mooijman 7 punten verzameld, wat ruim genoeg is voor het behalen van de Final Stage. Ook Jeffrey Sparidaans (6 punten), Jelle Klaasen, Jeroen Mioch, Owen Roelofs, Jordy van den Broek en Ryan de Vreede (allen 4 punten) zitten er goed bij.

Check de volledige stand hier.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Q-School: Landman en 2 andere NL’ers naar Final Stage, ook Cadby door