Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - International Darts Open 2024

Raymond van Barneveld nét onderuit tegen Ross Smith in Oostenrijk 

Raymond van Barneveld en Ross Smith waren aan elkaar gewaagd zaterdagavond. In de tweede ronde van het Austrian Darts Open gooiden beiden meer dan 100 gemiddeld en tezamen wierpen ze twaalf 180’ers. Smith wist na een late break van Van Barneveld zijn rug recht te houden en ging na een gemiste wedstrijdpijl van de Nederlander met 6-5 over de finishlijn. 

Nadat ‘Barney’ langs Mike De Decker ging, mocht hij aantreden tegen Ross Smith. De Engelsman trapte hun duel af en gooide met zijn eerste drie pijlen direct een 180’er. ‘Smudger’ haalde deze eerste leg binnen, maar Van Barneveld volgde door ook zijn eigen leg veilig te stellen. Middels een 12-darter kwam Smith vervolgens terug op voorsprong. In hetzelfde aantal darts trok Van Barneveld de score echter weer gelijk. 

Nadat Smith nogmaals zijn eigen leg binnenhaalde, gooide Van Barneveld onder druk – Smith stond op dubbel 18 – een finish van 96 uit om de tussenstand op 3-3 te brengen. Met een check-out van 100 kon Smith in twaalf pijlen echter wederom de koploper worden. Middels een 11-darter liet Van Barneveld daarop blijken de Engelsman niet zomaar te laten gaan. Hierna kon de Nederlander profiteren van vijf gemiste dubbels van Smith om de eerste break van de wedstrijd te forceren en op matchpoint te komen.

Niet veel later zou ‘Barney’ een wedstrijdpijl missen op dubbel 19, waardoor Smith in elf pijlen een beslissende leg kon afdwingen. De voormalig Europees kampioen wist daarop de zege binnen te halen met een 12-darter. In de derde ronde mag hij het opnemen tegen Daniel Klose. Die partij staat op het programma voor zondag. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Ross Smith: 105,96 / 37,5% 
Raymond van Barneveld: 103,99 / 45,5% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Raymond van Barneveld nét onderuit tegen Ross Smith in Oostenrijk