Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - PDC World Championship 2024

Richard Veenstra met whitewash naar derde ronde WK

Richard Veenstra heeft bij zijn debuut op het PDC World Championship de derde ronde bereikt. Zaterdagmiddag was Veenstra met goed spel duidelijk te sterk voor Kim Huybrechts; 3-0. Lees hier meer.

Richard Veenstra won woensdagavond zijn PDC WK-debuut met 3-0 van Ben Robb, al liet de Nederlander niet zijn topniveau zijn. Een gemiddelde van 85 was genoeg voor de zeker. Dit moest beter tegen de nummer 31 geplaatst. Hij had een prima Players Championship Finals achter de rug, waarbij hij bij de laatste 16 verloor.

Veenstra start uitstekend

Veenstra mocht de laatste middagsessie voor kers gaan ‘aftrappen’ en deed dat geweldig. Met een 136-finish in 12 darts hield hij zijn eigen leg. Een leg later miste Huybrechts zelf twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, waarna Veenstra met een 85-finish de break plaatste. In de derde leg maakte ‘Flyers’ het goed af in zijn eigen leg, dankzij een 68-finish kwam hij op een 1-0 voorsprong in sets.

Veenstra profiteert van missers Huybrechts

Set 2 begon hoe leg 2 van de eerste set eindigde. In zowel in de eerste als de tweede leg kreeg Huybrechts twee pijlen op de dubbel om de leg te winnen, maar benutte zijn kansen niet. Veenstra profiteerde van deze missers en won beide legs, met o.a. een 61-finish. In de derde leg kreeg de Belg het scorend niet voor elkaar en pakte Veenstra in 16 pijlen ook de tweede set met 3-0 in legs.

Veenstra gunt Huybrechts geen leg

Na de laatste pauze begon Veenstra wederom erg goed, met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Huybrechts een maximale score om 48 over te laten. Echter werd er wederom gemist op de dubbels, dubbel 16 werd in twee pogingen niet geraakt. Ook deze leg ging uiteindelijk in 13 darts naar de Nederlander. Een leg later kreeg Huybrechts één kans op 76 om de wedstrijd te redden, maar dat ging ook helemaal mis. Veenstra gooide dubbel 5 en zorgde hiermee voor een whitewash door alle sets met 3-0 te winnen. Voor België zit het WK Darts er hiermee op, alle Belgen zijn uitgeschakeld voor de kerstdagen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Richard Veenstra: 99,46 / 64,3%
Kim Huybrechts: 84,77 / 0%%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *