Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Sensatie in Barnsley: Danny Jansen wint Pro Tour

De 19-jarige Danny Jansen heeft voor een grote verrassing gezorgd in Barnsley. In de finale van Players Championship 9 versloeg hij de ook al verrassende finalist Andrew Gilding: 8-6.

Hoe verging de dag?

Na een spectaculair weekend in Duitsland keerde de PDC Pro Tour vandaag weer terug in Engeland. Met drie toernooien achter elkaar was het direct volle bak. Voor Michael Smith en Joe Cullen verliep dag één meteen uit op een deceptie. Smith verloor in een topduel van Gary Anderson (6-4), Cullen ging verrassend ten onder tegen Darren Penhall (6-5). In ronde twee liep Dimitri van den Bergh tegen een nederlaag aan, en ook dit mag een verrassing worden genoemd: het was Glen Durrant die hem met 6-4 uitschakelde. Een ronde eerder had ‘Duzza’ zijn eerste wedstrijd van het jaar gewonnen tegen Tony Martinez (6-5).

Peter Wright en Gerwyn Price, verwikkeld in een strijd om de nummer één-positie op de wereldranglijst, verloren beide bij de laatste 32. Wright verloor in een laatste leg van Danny Jansen, Price werd weggespeeld door Madars Razma (6-3). Bij de laatste 16 versloeg José de Sousa wederom Raymond van Barneveld (6-4), terwijl Danny Noppert knap van Gary Anderson won (6-4). De Fries won een rond later ook nog van Michael van Gerwen (6-2).

De twee spelers die aan het einde van de dag overbleven zullen voorafgaand door niemand zijn genoemd: Andrew Gilding en Danny Jansen. Beide mannen maakte de hele dag indruk, het behalen van de finale was echt geen gelukje. De Engelsman rekende in zijn laatste vier wedstrijd af met Luke Humphries (6-2), Rob Cross (6-4), José de Sousa (6-3) en Danny Noppert (7-4). Met hoge gemiddeldes liet hij ongelofelijk sterk spel zien. Danny Jansen deed dit ook. De Nederlander, die dit jaar zijn debuut op de Pro Tour maakt, versloeg onder andere Peter Wright (6-5), Krzysztof Ratajski (6-5), Chris Dobey (6-4) en Dave Chisnall (7-6). Voor beide mannen kon de finale een absolute doorbraak worden.

Finale

Bij beide mannen zullen er zenuwen geweest voorafgaand aan de finale. Dit leek dé kans op een titel. Jansen begon onbevangen aan de finale en brak de Engelsman meteen. Gilding sloeg terug, waarna ook de volgende twee legs breaks waren. Met een 17-darter wist Gilding als eerste zijn eigen leg te houden, waarna Jansen dit in hetzelfde aantal pijlen ook deed. Met een 11-darter greep de Nederlander weer een break, waarna hij met behulp van een 16-darter voor het eerst twee legs voorkwam. Deze voorsprong zou hij daarna nooit meer uit handen geven. Gilding was in de legs van Jansen nooit in de buurt, waardoor ‘Menum Power’ ook in weinig legs echt de druk zal hebben gevoeld. Met een 13-darter voltooide hij het sprookje dat zich vandaag afspeelde: Nederland heeft er weer een nieuwe kroonprins bij.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Jansen: 95.50 / 47%
Andrew Gilding: 95.37 / 43%

Nederlanders

Met drie Nederlandse kwartfinalisten leek het een sterke dag voor onze landgenoten. Toch wisten maar vier spelers zich bij de beste 32 te spelen. Zeven anderen haalden de laatste 64, waarin zij allemaal verloren. Dirk van Duijvenbode zat hier niet bij: ‘Titan’ verloor in zijn eerste wedstrijd met 6-4 van Josh Rock.

Uitslagen

Kwartfinales
Dave Chisnall 6-4 Mario Vandenbogaerde
Danny Jansen 6-4 Chris Dobey
Danny Noppert 6-2 Michael van Gerwen
Andrew Gilding 6-3 José de Sousa

Halve Finales
Danny Jansen 7-6 Dave Chisnall
Andrew Gilding 7-4 Danny Noppert

Finale
Danny Jansen 8-6 Andrew Gilding

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *