Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Fallon Sherrock - Grand Slam of Darts 2023

Sherrock vergroot voorsprong met tweede titel, Suzuki wint ook

Fallon Sherrock is uitstekend gestart aan de Women’s Series. Nadat ze zaterdag al een toernooi wist te winnen, was het zondag wederom raak in Wigan. Ook de Japanse Mikuru Suzuki kon zegevieren. Lees hier meer.

Women’s Series 3

Waar Fallon Sherrock en Noa-Lynn van Leuven zaterdag de eerste toernooien van het nieuwe seizoen wonnen, greep Mikuru Suzuki de titel in het derde toernooi van het weekend. Beau Greaves werd bij de laatste 32 verrassend verslagen door de Finse Kirsi Viinikainen, terwijl Noa-Lynn van Leuven in de kwartfinales met 5-4 ten onder ging tegen Lorraine Hyde. De kans was er voor Fallon Sherrock om haar voorsprong in het klassement te vergroten. In de halve finale kwam ze 3-0 voor tegen Mikuru Suzuki, maar dat bleek niet genoeg te zijn voor de overwinning. De Japanse won met 5-4 en bereikte zo haar eerste finale van het nieuwe seizoen. In de finale trof ze de ervaren Deta Hedman, die op haar beurt Lorraine Hyde met 5-2 versloeg in de halve finales.

Dit keer was het Suzuki die uitstekend begon aan de finale, ze wist de eerste drie legs allemaal naar haar toe te trekken mede door finishes van 80 en 86. Hedman vocht zich vervolgens knap terug in de finale, door belangrijke finishes zoals 80 en 85 uit te gooien dwong ze een negende leg af. Daarin kreeg ‘The Caribbean Queen’ twee matchdarts, maar werden niet benut. Suzuki bleef koel, raakte dubbel 10 en schreef zo haar vijfde Women’s Series-titel op haar naam.

Women’s Series 4

Het weekend werd in Wigan werd afgesloten met Women’s Series 4, waarbij net als in het eerste toernooi Beau Greaves en Fallon Sherrock tegenover elkaar stonden in de finale. Sherrock rekende o.a. af met Adriana van Wijgerden-Vermaat (4-2), Noa-Lynn van Leuven (4-1), Kirsi Viinikainen (5-0) en Desiree Geel (5-1) om haar tweede finale van het weekend te bereiken. Voor Greaves was het een erg moeizaam weekend. De 20-jarige liet over twee dagen niet haar beste niveau zien, maar bereikte wel twee finales. Op weg naar de finale versloeg ze Priscilla Steenbergen (4-1), Katie Sheldon (4-1), Deta Hedman (5-1) en Mikuru Suzuki (5-2).

Werd het een tweede titel voor Sherrock of revanche voor Greaves in de finale? Het eerste scenario gebeurde. Sherrock begon uitstekend aan de finale door de eerste twee legs in keer 16 pijlen te winnen. In de derde leg kwam Greaves ook op het scorebord, maar het was duidelijk te zien dat Sherrock scorend wegliep bij haar landgenote. Met een 18,17 en 20-darter trok de ‘Queen of the Palace’ de laatste drie legs naar zich toe om het weekend succes af te sluiten met een tweede titel.

Uitslagen

Women’s Series 3
Kwartfinales
Mikuru Suzuki 5-2 Yukie Sakaguchi
Fallon Sherrock 5-2 Rhian O’Sullivan
Deta Hedman 5-3 Kirsi Viinikainen
Lorraine Hyde 5-4 Noa-Lynn van Leuven

Halve finales
Mikuru Suzuki 5-4 Fallon Sherrock
Deta Hedman 5-2 Lorraine Hyde

Finale
Mikuru Suzuki 5-4 Deta Hedman

Women’s Series 4
Kwartfinales
Desiree Geel 5-3 Maria O’Brien
Fallon Sherrock 5-0 Kirsi Viinikainen
Mikuru Suzuki 5-2 Kim Holden
Beau Greaves 5-1 Deta Hedman

Halve finales
Fallon Sherrock 5-1 Desiree Geel
Beau Greaves 5-2 Mikuru Suzuki

Finale
Fallon Sherrock 5-1 Beau Greaves

Stand Women’s Series

Na de eerste vier toernooien leidt Fallon Sherrock het klassement, gevolgd door Mikuru Suzuki op ruime achterstand. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het PDC WK en plaatst daarnaast de nummer één zich ook voor de Grand Slam of Darts.

  1. Fallon Sherrock 5000
  2. Mikuru Suzuki 3300
  3. Noa-Lynn van Leuven 2800
  4. Beau Greaves 2400
  5. Katie Sheldon 1700
  6. Deta Hedman 1500
  7. Kirsi Viinikainen 800
  8. Kim Holden 800
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *