Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Noa-Lynn van Leuven - Women's World Matchplay 2023

Nederlands succes: Noa-Lynn van Leuven wint op Women’s Series

Noa-Lynn van Leuven heeft als eerste Nederlandse dartster een titel op de Women’s Series gepakt. Bij de start van de toernooienreeks was ook Fallon Sherrock succesvol.

Bij de terugkeer van de Women’s Series waren de meeste ogen toch gericht op een duo: Beau Greaves, wereldkampioen bij de WDF, en Noa-Lynn van Leuven, die vorige week nog een Challenge Tour-toernooi won. Toch gaf een derde naam in het eerste toernooi van het jaar meteen aan dat ook zij mee doet om de hoofdprijzen. Fallon Sherrock versloeg bij de laatste 16 al Deta Hedman, waarna ze in een spannende finale afrekende met Greaves. ‘The Queen of the Palace’ moest na een 4-3 achterstand een aantal matchdarts overleven, maar greep daarna alsnog haar vijfde (!) titel in de laatste zes toernooien.

In het tweede toernooi van de dag kwam er dan eindelijk waar al zo lang op werd gewacht: een Nederlandse titel op de Women’s Series. Dat het Noa-Lynn van Leuven was die het deed, mag geen verrassing heten. Na haar succes op de Challenge Tour mocht ze nu ook haar handen de lucht in steken bij de vrouwen: makkelijk kreeg ze het echter niet. In de kwartfinale rekende ze af met Beau Greaves (5-3), waarna een gemiddelde van boven de 100 nodig was om Fallon Sherrock te verslaan in de halve finale. In de finale was Katie Sheldon het laatste slachtoffer: de jonge Ierse dartster wordt elk jaar beter, maar kwam in deze finale net tekort (5-2).

Naast Van Leuven deden nog 12 Nederlandse dartsters mee aan de eerste Women’s Series-dag van het jaar. Kyana Frauenfelder speelde zich in de kijker, door in het eerste toernooi de laatste 16 te halen. Anca Zijlstra, Laura van den Berg en Nathalie van Marm haalden in dat zelfde toernooi de laatste 32, terwijl voor Kelly Streef een paar uur later die ronde ook het eindstation was.

Women’s Series 1
Kwartfinales
Fallon Sherrock 5-1 Kim Holden
Katie Sheldon 5-3 Mikuru Suzuki
Beau Greaves 5-2 Noa-Lynn van Leuven
Gemma Hayter 5-2 Wendy Reinstadtler

Halve Finales
Fallon Sherrock 5-2 Katie Sheldon
Beau Greaves 5-4 Gemma Hayter

Finale
Fallon Sherrock 5-4 Beau Greaves

Women’s Series 2
Kwartfinales
Fallon Sherrock 5-0 Lorraine Winstanley
Noa-Lynn van Leuven 5-3 Beau Greaves
Katie Sheldon 5-0 Anastasia Dobromyslova
Mikuru Suzuki 5-1 Angela Kirkwood

Halve Finales
Noa-Lynn van Leuven 5-3 Fallon Sherrock
Katie Sheldon 5-4 Mikuru Suzuki

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-2 Katie Sheldon

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *