Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - PDC World Championship 2024

Smith op karakter langs Razma, Littler blijft winnen

Michael Smith en Luke Littler mogen ook in de volgende ronde terugkeren op het WK. Smith moest er hard voor werken, terwijl Littler al snel de zege in handen had.

Littler wint wéér: ook Campbell de klos

Het heerlijke avondje darts begon met Matt Campbell tegen Luke Littler. Campbell mocht de partij beginnen, maar miste in de openingsleg meteen twee pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Littler meteen breaken. Met een 13-darter hield Littler ook zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Campbell drie pijlen op de dubbel, maar ook de dubbel werd niet geraakt. Met een 19-darter trok Littler de eerste set met 3-0 naar zich toe. In de tweede set had de Canadees ook helemaal niks in te brengen. Met twee 14-darters en een 12-darter (130-finish) won Littler de tweede set ook met 3-0 en noteerde daarbij een setgemiddelde van 112,7!

Na een korte pauze begon Campbell beter aan de derde set. Met finishes van 72 en 101 won hij de eerste twee legs. In de derde leg kreeg Campbell drie pijlen op de dubbel om de set naar zich toe te trekken, maar miste. Littler brak via dubbel 10 terug om met een 14-darter zijn eigen leg te houden voor 2-2. In de beslissende leg kreeg Campbell nog één setdart, maar die werd ook gemist. Zo wist Littler de derde set in 17 pijlen toch naar zich toe te trekken. In de vierde set gingen vier van de vijf legs met de darts mee. Littler kwam twee keer op een voorsprong, maar Campbell kwam tweemaal terug. In de vijfde leg produceerde ‘Ginja Ninja’ een hele knappe 120-finish om zijn eerste set op het scorebord te zetten, nadat Littler zijn eerste matchdart had gemist op de bull.

Na de laatste pauze plaatste Littler gelijk in de eerste leg de break. Dit deed hij op een spectaculaire manier door een 164-finish te produceren. Campbell wist een leg later meteen terug te breaken, een 62-finish zorgde daarvoor. Campbell stond een leg later na 12 pijlen op 70, maar kreeg geen kans meer. ‘The Nuke’ plaatste de derde break op een rij, een 100-finish voor een 11-darter. Een leg later maakte Littler het in zijn eigen leg af. Via dubbel 16 won de 16-jarige Littler met 4-1 in sets en plaatste hij zich bij zijn debuut voor de laatste 16 van het PDC WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Littler: 97,19 / 40%
Matt Campbell: 91,29 / 30%

Michael Smith komt matige start te boven

Na lange tijd van onzekerheid liet Michael Smith in zijn openingswedstrijd tegen Kevin Doets weer zien dat hij er weer stond. De moeilijke taak wachtte om dit ook tegen Madars Razma te doen, maar in set één was al duidelijk dat de vorm vandaag minder was. De Let speelt in zijn eigen ritme, iets wat Smith absoluut geen goeds deed. Nadat de eerste drie legs werden gewonnen door degene die hem begon, had ‘Bully Boy’ in leg vier een 130-finish nodig om ook zijn eigen leg te houden. De set leverde hem het niet op: met een 14-darter piekte Razma op het juiste moment.

Ook in set twee bleek dat het een moeilijke avond was voor de verdedigende wereldkampioen. De tweede leg gaf hij op uiterst knullige manier weg: Razma begon hierin met scores van 22, 27 en 41, maar het was de Let die als eerste een dubbel vond. Toch ging de set naar Engeland, want met een 70-finish op het juiste moment vond Smith dan toch zijn klasse. Een set later gebeurde bijna hetzelfde. Ook hierin kwam Smith op 2-1 (Razma miste twee pijlen op de dubbels), waarna een finish van 70 hem setwinst op leverde.

Het lek was echter nog niet boven: met legs in 15 en 13 pijlen sloeg Razma snel toe in set vier. ‘Latvian Razmatazz’ kreeg twee legs later zelfs twee pijlen om de stand op 2-2 te zetten, maar nu ineens bezweek hij. Smith profiteerde optimaal, waarna hij met een 18-darter voor wat opluchting zorgde en de stand op 3-1 zette. De zege zou er zo uiteindelijk toch komen. Met legs in 11, 15 en 13 pijlen liet hij zien bevrijd te zijn, waardoor hij toch nog met een goed gevoel naar de laatste 16 mag.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 93.73 / 45.2%
Madars Razma: 87.78 / 44.4%

Michael van Gerwen versloeg in een Nederlands onderonsje Richard Veenstra. Lees hier het verslag van deze partij.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *