Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock - World Youth Championship 2022

Supertalent Josh Rock wint PDC Jeugd WK

De 21-jarige Josh Rock is in Minehead gekroond tot nieuwe wereldkampioen bij de jeugd. In de finale werd met 6-1 gewonnen van de Schot Nathan Girvan. Lees hier meer.

Begin oktober streden de beste 96 spelers tussen de 16 en 23 jaar oud voor een plaats in de finale. Josh Rock en Nathan Girvan bleven na een lange dag, met groepsfase en knockout-fase, over om in Minehead de finale af te werken.

Josh Rock begon de finale als grote favoriet, vanwege zijn ervaring op het podium en TV in zijn tot nu toe korte PDC-carrière. Daarnaast stond er bij Girvan nog wat extra’s op het spel, namelijk een plek op het PDC WK. Dat was in de beginfase van de finale ook te zijn; Rock zag er zelfverzekerd uit, terwijl Girvan toch wat nerveus oogde. De Noord-Ier wist de eerste 3 legs naar zich toe te trekken in 17,13 en 15 darts.

In de vierde leg kreeg Girvan zijn eerste kans om een leg te pakken, nadat Rock drie pijlen op dubbel 18 had gemist. Girvan gooide dubbel 16 met zijn laatste pijl om terug te komen tot 3-1. Een leg later begon Rock met twee maximale scores, maar miste uiteindelijk triple 19 voor de eerste 9-darter in de finale van het PDC Jeugd WK. Een 10-darter zorgde ervoor dat Rock zijn eigen leg behield; 4-1.

In de zesde leg kreeg Girvan één kleine kans om zijn eigen leg te behouden, maar een 95-finish werd gemist op dubbel 19. Rock plaatste via dubbel 16 de tweede break en mocht zelf beginnen voor de wereldtitel. ‘Rocky’ maakte het een leg later meteen af, een 17-darter (6-1) zorgde ervoor dat de Noord-Ier gekroond werd tot de nieuwe jeugdwereldkampioen bij de PDC!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 104,13 / 46%
Nathan Girvan: 89,12 / 20%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *