Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

‘The Freeze’ Noppert in kraker uitgeschakeld tegen ‘The Iceman’ Price op Grand Slam

Danny Noppert blijft maar plekjes stijgen op de wereldranglijst. De nummer één van de wereldranglijst? Dat bleek net even te lastig. Noppert verloor in een absolute kraker van Price met 8-10.

Lees ook: Van Barneveld bereikt kwartfinales Grand Slam

Price begon scorend matig, waardoor Noppert snel – mede dankzij een break – op een 2-1-voorsprong mocht komen. De 150-finish voor Price om op 0-1 te komen, gaf blijkbaar nog niet direct zelfvertrouwen. De Welshman beukte wat schreeuwpartijen in zijn spel, maar toch regeerde Noppert voor de pauze: 3-2.

Hoofdschuddende Price

Na de pauze was ‘The Freeze’ opnieuw on fire: hij opende de score met een 82-finish en kwam op 4-2. Een hoofdschuddende Price gooide zijn pijlen zonder enige vorm van zelfvertrouwen. Noppert bleef steady triples gooien. Met een 11-darter kwam Price op 4-5. Geen paniek: de Nederlander lag nog steeds een break voor.

Noppert miste voor het eerst een finishbeurt, maar Price kon opnieuw niet overtuigen. Dubbel acht werd in de tweede beurt wel raak geprikt: 6-4. Ook in de sessie die volgde, stond er een zwakke Price achter de oche. De leg van The Iceman werd afgesnoept door The Freeze: opnieuw een break.

Zou het dan toch?

De Nederlandse break werd niet verzilverd. Een matige leg werd verloor door Noppert: 7-5. Nadat Price ook zijn eigen leg oppakte, nam de druk toe (7-6).

Al schreeuwend kon Price alleen maar volgen (8-7). De druk werd opgevoerd. Zou het dan toch? Een spektakel werd het sowieso. Een 164-finish voor de break kwam aan bij Noppert. Price maakte 8-8. Ook de volgende leg ging naar de steeds beter gooiende nummer één van de wereld.

Met een 56-finish won Price dan tóch. Zonde!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 97.25 / 50%
Gerwyn Price: 100.10 / 90.91%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

‘The Freeze’ Noppert in kraker uitgeschakeld tegen ‘The Iceman’ Price op Grand Slam