Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld bereikt kwartfinales Grand Slam

Raymond van Barneveld is de eerste kwartfinalist op de Grand Slam of Darts. Na een achterstand in de beginfase van de partij, vocht hij zich terug en versloeg hij Simon Whitlock met 10-8. Lees hier meer.

Prima start voor Whitlock

De allereerste laatste 16-partij van de Grand Slam of Darts werd gestart door Raymond van Barneveld. Van Barneveld kende wat opstartproblemen, terwijl Whitlock meteen sterk begon. De Australiër produceerde een 180’er in de eerste leg om in 14 darts te breaken. Hij hield vervolgens met een 96-finish in 12 darts zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Van Barneveld antwoordde in leg 3, met een 13-darter kwam hij op het scorebord. Whitlock hield ook zijn eigen leg, met een maximale score en een 70-finish kwam hij op een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze werd gewonnen door de Nederlander, met een belangrijke 68-finish werd de achterstand 3-2.

Van Barneveld herstelt ruime achterstand

Whitlock kwam goed uit de pauze, hij won de eerste twee legs van de partij en brak daarmee Van Barneveld voor de tweede keer; 5-2. De break verzilverde ‘The Wizard’ niet, hij miste twee pijlen op tops. Van Barneveld brak terug door tops te gooien en maakte er 5-4 van dankzij een 71-finish. In de laatste leg voor de tweede pauze kreeg Whitlock opnieuw twee pijlen op de dubbel in zijn eigen leg, dit keer miste hij tweemaal op dubbel 16. ‘Barney’ bleef koel en zorgde met een 60-finish voor een 5-5 tussenstand.

Van Barneveld eerste kwartfinalist

Na de laatste pauze hield Van Barneveld zijn eigen leg, waardoor hij voor het eerst op voorsprong kwam. Whitlock leek een leg later ook zijn eigen leg te houden, maar miste 3 pijlen op de dubbel. Van Barneveld had de kans om te breaken, maar miste twee pijlen op de dubbel voor een 80-finish. Hierdoor kon Whitlock via dubbel 2 alsnog zijn eigen leg houden. In leg 17 kreeg Whitlock vier pijlen op de dubbel voor de nodige break, maar miste. Van Barneveld had alle geluk van de wereld en kon via dubbel 4 alsnog op matchpoint komen; 9-8. Een leg later miste Whitlock een 130-finish op dubbel 5 om een beslissende leg af te dwingen. Van Barneveld stond te wachten op 81 na 9 pijlen; single 19, single 12 en de bulls-eye werd geraakt voor een 10-8 overwinning. Raymond van Barneveld is terug in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts, voor het eerst sinds 2016!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 97,40 / 55,6%
Simon Whitlock: 101,14 / 34,8%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *