Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Thibault Tricole gaat voor tourkaart: ‘Dan red ik mijn jaar’

Over twee weken gaat Q-School dan eindelijk van start in Milton Keynes en Niedernhausen. Vorig jaar was er bijna een Fransman op de tour, Thibault Tricole miste op een paar wedstrijden een tourkaart. Dit jaar probeert hij het opnieuw. De Franse website Actu.fr sprak met de 31-jarige Fransman.

Thibault Tricole is de eerste Fransman ooit op een WK, hij wil nu ook de eerste worden met een tourkaart. De nummer 10 van de WDF Ranking blikt terug op het afgelopen jaar: “Ik ben na het BDO WK van 2020 naar Q-School gegaan en heb daar op een paar wedstrijden een tourkaart gemist. Ik ben op dit moment de nummer 10 van de WDF Ranking, waar op dit moment geen toernooien gespeeld kunnen worden. Tussen de twee lockdowns werd ik in Engeland uitgenodigd om mee te doen aan een demonstratietoernooi in Manchester met veel Engelse spelers, dit was in oktober 2020.”

De European Q-School bestaat dit jaar uit 271 spelers die allemaal naar Niedernhausen moeten reizigen en zich allemaal moeten houden aan de strenge coronamaatregelen in Duitsland. “Ik moet enkele tests doen voordat ik wegga en moet mezelf afzonderen in het hotel. Alles vindt plaats op één plek: de wedstrijdhal en de hotelaccommodatie zijn op dezelfde plaats, zoals nu de Australian Open bij het tennis. Als het me lukt in Duitsland om een tourkaart te pakken, red ik mijn jaar. Anders is mijn jaar 2021 verpest en zullen we moeten wachten tot september 2021.”

Veel toernooien heeft ‘The French Touch’ niet gespeeld de afgelopen maanden. Toch heeft de Fransman veel online kunnen darten, zo heeft hij veel uren gemaakt met de Belg Francois Schweyen. Daarnaast staat er zaterdag 30 januari nog een online wedstrijd op het programma tegen zijn landgenoot Sébastian Petiteau die live wordt gestreamd op Facebook, dit alles wordt georganiseerd door de dartsbond uit regio van de Tricole. “Omdat er op dit moment geen amateur darten is, besloot de dartsbond in Loire-Atlantique om online wedstrijden te gaan spelen. Ik vond het een goed idee en het is voor mij een goede training. Tijdens de wedstrijd zal er ook live commentaar zijn.”

“Ik mis de face-to-face-toernooien. Ik heb in 2020 slechts aan drie of vier toernooien deelgenomen, in plaats van een stuk of 20. Mijn vertrouwen is hierdoor ook minder geworden, ook al heb ik het geluk om online te trainen. Ik heb mezelf al vier maanden niet kunnen meten met de beste van de wereld, dus ik weet ook niet wat ik van mezelf kan verwachten. Ik mis de stress, de druk, de emoties van mijn tegenstander en die van mij.”, aldus de darter uit Morbihan die weer uitkijkt om real-life wedstrijden te gaan spelen.

Image courtesy of FOTO: Facebook Thibault Tricole
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *