Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dylan Slevin

Toonders en Slevin starten Development Tour met titels

Een nieuwe Development Tour-seizoen is afgelopen vrijdag van gestart gegaan in Milton Keynes. Christopher Toonders en Dylan Slevin kenden een succesvolle start. Lees hier meer.

Development Tour 1

Het nieuwe Development Tour seizoen ging zaterdagochtend om 11:00 uur van start met 265 deelnemers. Een tal van tourkaarthouders waren ook aanwezig zoals Jurjen van der Velde, Danny Jansen, Owen Roelofs, Gian van Veen, Bradley Brooks, Dylan Slevin en Lewy Williams. Brooks liet meteen vorm zijn, in de tweede ronde werd er gewonnen met een gemiddelde van 120!

Het was ook de terugkeer van Wessel Nijman bij de PDC. Na een schorsing van 2,5 jaar keerde de Nederlander terug en deed dat met succes. Met meerdere gemiddeldes van boven de 90 behaalde hij de halve finales. In de kwartfinales won hij zelfs van voormalig jeugdwereldkampioen Bradley Brooks. De sensatie Luke Littler mocht ook zijn debuut maken op de Development Tour. Met overwinningen op o.a. Jarred Cole en Dylan Slevin werd de kwartfinales gehaald. Daarin was de Duitser Christopher Toonders te sterk.

Met Nijman en Rafferty allebei in de halve finales, leken we af te stevenen naar een finale tussen deze twee spelers. Echter werd beide spelers verrast door een Duitser. Toonders versloeg Nijman met 5-3, terwijl de onbekende Marvin Kraft met 5-1 te sterk was voor Rafferty.

De derde finale ooit tussen twee Duitsers op de Development Tour begon met vijf keer het houden van de eigen leg. In de zesde plaatste Toonders de eerste break voor een 4-2, nadat Kraft drie pijlen op de dubbel had gemist. Een leg later maakte Toonders het meteen af, met een 17-darter schreef hij zijn allereerste Development Tour-titel op zijn naam.

Development Tour 2

Later op de vrijdagmiddag werd Development Tour 2 gestart met 264 deelnemers. De winnaar van het eerste toernooi kon niet lang genieten van zijn titel, Christopher Toonde verloor in de openingsronde met 4-0 van Keelan Kay. Ook Nathan Rafferty moest het toneel na één gespeelde wedstrijd verlaten.

Voor de Nederlandse tourkaarthouders Jurjen van der Velde en Gian van Veen was het een slecht begin van het seizoen. Beide spelers kwamen niet voorbij de laatste 64 in beide toernooien. Dit lukte Wessel Nijman wel, maar verloor bij de laatste 32 met 4-2 van Leighton Bennett. Luke Littler maakte opnieuw indruk in Milton Keynes. Zo wist hij zijn wedstrijd bij de laatste 32 met 4-0 te winnen en stoomde vervolgens door naar de finale. Eerder op de dag versloeg ‘The Nuke’ in een beslissende leg Jarno Bottenberg en Owen Roelofs.

In de finale was een tourkaarthouder de tegenstander, Dylan Slevin. Hij bereikte de finale ten koste van Jacob Gwynne (4-1), Dylan van Lierop (4-0), Jaikob Selby-Rivas (4-3), Daniel Perry (4-1), Danny Jansen (4-1), Harry Gregory (5-0) en Rusty-Jake Rodriguez (5-3).

De eerste 4 legs van de finale gingen met de darts mee. In de vijfde leg was het Slevin die voor het eerst op voorsprong kwam door een 15-darter te gooien. Dit vervolgde hij met een 132-finish in 12 darts om de break te verzilveren en op een 4-2 voorsprong te komen. Littler vocht zich goed terug, met legs in 14 en 13 pijlen dwong de 16-jarige een beslissende leg. Daarin kregen beide heren matchdarts, maar was het de Ier die dubbel 8 vond voor zijn eerste PDC-titel.

Nederlanders

De Nederlanders kenden wisselend succes op de eerste dag van de Development Tour. Owen Roelofs haalde twee kwartfinales en is daarmee de beste Nederlander na twee toernooien. Ook Wessel Nijman kan tevreden terugkijken op zijn terugkeer bij de PDC; halve finales en laatste 32. Daarnaast bereikte Jarno Bottenberg en Danny Jansen de laatste 16 van Development Tour 2.

Stand Development Tour

De Ier Dylan Slevin heeft na twee toernooien de leiding gepakt in het klassement. Twee Nederlanders staan in de top 8; Owen Roelofs en Wessel Nijman. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK, terwijl de nummer één ook een ticket verdiend voor de Grand Slam of Darts.

  1. Dylan Slevin 2700
  2. Christopher Toonders 2500
  3. Luke Littler 1500
  4. Owen Roelofs 1000
  5. Marvin Kraft 1000
  6. Wessel Nijman 950
  7. Rusty-Jake Rodriguez 825
  8. Tavis Dudeney 750
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *