Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Vijf jaar schorsing voor Wessel Nijman, helft voorwaardelijk

Wessel Nijman werd tijdens de eerste maanden van de online toernooien betrapt op matchfixing tijdens de Modus Live League. De straf liet nog even op zich wachten, maar is nu bekend gemaakt door de DRA.

De straf is niet mals: Nijman krijgt maar liefst een schorsing van 5 jaar aan de broek. Dit alles voor het inzetten op zijn nederlaag op 14 mei tegen David Evans in een online wedstrijd. Nijman bekende al vroeg dat hij dit inderdaad had gedaan, en door veelvuldig samen te werken met de PDPA en DRA, de tuchtcommisie van de PDC, wordt de helft van de straf voorwaardelijk gesteld. Dit betekent dat als Nijman goed samen blijft werken met de instanties en ook hulp gaat bieden aan andere jonge darters, hij maar 2,5 jaar van de vijf daadwerkelijk naast de kant hoeft te staan. Dit zou betekenen dat hij vanaf 18 februari 2023 weer kan darten.

Kyle McKinstry, die werd betrapt op matchfixing in twee wedstrijden en daarna niet wilde samenwerken met de PDPA en DRA, is ook schuldig bevonden. Zijn straf volgt nog en zal naar alle waarschijnlijkheid nog een stuk hoger dan die van Nijman liggen.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *