Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Toyokazu Shibata

Toyokazu Shibata pakt tweede Japanse WK-ticket

De Japanner Toyokazu Shibata heeft zich zondagochtend geplaatst voor zijn allereerste PDC WK. Shibata won de PDC Asia Japan Qualifier en wordt daarmee de tweede Japanner op het WK, na Yuki Yamada. Lees hier meer.

In totaal hadden 17 spelers zich geplaatst voor dit kwalificatietoernooi. De World Cup of Darts deelnemers Jun Matsuda en Yoshihisa Baba hadden zich al automatisch gekwalificeerd, net als de winnaar van de World Cup Qualifier; Toyokazu Shibata. De andere 14 spelers kwamen af van de Online FIDO Tour Order of Merit, de top 14 van drie online toernooien kwalificeerden zich ook. Seigo Asada was één van die speler en was één van de favorieten.

Toyokazu Shibata kende een erg sterk toernooi. Op weg naar de finale was hij te sterk voor Mitsuhiko Tatsunami (5-2), Seigo Asada (5-4) en Takayuki Masatsu (6-3). In de kwartfinales tegen Asada overleefde Shibata één matchdart, waarna hij zelf 99 uitgooide met twee keer tops. In de finale was de nummer één geplaatste Shunpei Noge de tegenstander. Hij was op weg naar de finale te sterk voor Yutaro Abe (5-1), Edward Shoji Foulkes (5-3) en Jun Matsuda (6-3).

In de finale kwam Noge met een 13-darter 1-0 voor, maar zag vervolgens Shibata enorm goed finishen. Met finishes van o.a. 68,78,81,85 en 120 gaf Shibata zijn landgenoot geen enkele kans en won de finale met 7-1! De Japanner kan zich gaan opmaken voor een debuut op het PDC WK!

Uitslagen

Kwartfinales
Shunpei Noge 5-3 Edward Shoji Foulkes
Jun Matsuda 5-4 Kouta Suzuki
Takayuki Masatsu 5-2 Hideaki Hasumi
Toyokazu Shibata 5-4 Seigo Asada

Halve finales
Shunpei Noge 6-3 Jun Matsuda
Toyokazu Shibata 6-3 Takayuki Masatsu

Finale
Toyokazu Shibata 7-1 Shunpei Noge

Image courtesy of FOTO: FIDO Japan
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *