Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Raymond van Barneveld - European Darts Open 2024

Van Barneveld stunt met zege op wereldkampioen Humphries

Raymond van Barneveld heeft zich weten te plaatsen voor de finaledag van de European Darts Open. ‘Barney’ wist in Leverkusen met 6-4 te winnen van de nummer één geplaatste Luke Humphries. Lees hier meer.

Raymond van Barneveld mocht de partij beginnen, maar begon scorend erg matig. Toch wist Luke Humphries hier niet van te profiteren, hij miste maar liefst 7 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Van Barneveld toch nog in 22 pijlen zijn eigen leg houden. Een leg later liet Humphries zelf tegen de break aan, met een 14-darter kwam Van Barneveld op een 2-0 voorsprong. De nummer éen geplaatste Engelsman herstelde snel de zaken, met een 117-finish in 12 pijlen én een 14-darter stond hij sinds de kortste keren 2-2.

Daarna gingen er vijf legs met de darts mee. Humphries hield zijn eigen legs in 13 en 15 (109-finish) pijlen, terwijl Van Barneveld met legs in 14,13 en 17 darts als eerste op matchpoint kwam. In leg 10 kreeg Humphries vier pijlen om een beslissende leg af te dwingen, maar benutte zijn kans niet. Na vier gemiste matchdarts, wist Van Barneveld zijn vijfde matchdart raak te gooien en won daarmee met 6-4 van de regerend wereldkampioen Luke Humphries; 6-4.

Zondagmiddag mag Van Barneveld het bij de laatste 16 op gaan nemen tegen een landgenoot, dan is Gian van Veen de tegenstander. Hij rekende af met Andy Baetens in de eerste partij van de dag.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 96,1 / 40%
Luke Humphries: 96,48 / 22,2%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *