Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh wint Nordic Darts Masters in Kopenhagen 

Dimitri Van den Bergh heeft zaterdagavond zijn eerste World Series of Darts-toernooi gewonnen. In Kopenhagen wist de Belg met 11-5 in de finale van de Nordic Darts Masters te winnen van Gary Anderson. Lees hier meer over het toernooi. 

Het toernooi ging vrijdag van start. Acht PDC-vertegenwoordigers namen het op tegen evenveel Nordic-qualifiers. Alle PDC-toppers wonnen hun wedstrijd en eigenlijk alleen Gary Anderson dreigde echt in de problemen te komen tegen Daniel Larsson. De Zweedse nummer een stond lang op voorsprong, maar zag Anderson toch met 6-5 winnen. In de andere wedstrijden was het niveauverschil groter. Zo wist Dimitri Van den Bergh met 6-0 te winnen van de Deense Benjamin Drue Reus en ook Peter Wright gunde zijn tegenstander geen leg. Matthías Örn Friðriksson was de eerste IJslander op een groot PDC-podium, maar kon dus geen druk zetten op de Schotse nummer een van de wereld.  

Titelverdediger uit de race 

Van Gerwen deed mee aan het toernooi als titelverdediger. Vorig jaar won hij met 11-7 in de finale van Sherrock. In de kwartfinales werd hij zaterdag echter uitgeschakeld door James Wade. Dat betekende dat er sowieso een nieuwe naam op de bokaal zou komen. Welshman Gerwyn Price werd naar huis gestuurd door Van den Bergh en Fallon Sherrock, die eerder won van een ondermaatse Labanauskas, ging onderuit tegen Michael Smith. In een Schots onderonsje zette Anderson met een gemiddelde van 103.50 landgenoot Wright aan de kant en werd het spelersaantal teruggebracht naar vier. 

De eerste halve finale werd uitgevochten door Smith en Van den Bergh. De Engelsman wist het vorige World Series-toernooi te winnen in New York, maar werd door Van den Bergh de kans op een tweede titel ontnomen. De Belg won met een score van 11-4 en eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van tien punten meer dan zijn tegenstander: 97.27 tegenover 87.22.  

De tweede halve finale ging tussen Wade en Anderson. Met een eindscore van 11-7 was ‘The Flying Scotsman’ de sterkere speler. Hij wist in de eerste leg zijn tegenstander al te breken en stond snel 5-1 voor. Hoewel Wade soms iets inliep, wist hij de score op geen moment gelijk te trekken. 

Eindstrijd 

De finale ging dus tussen Anderson en Van den Bergh. De 27-jarige Belg rende al gauw weg van de tweevoudig wereldkampioen: binnen no-time stond hij mede door een elf- en twaalfdarter 8-0 voor. Vervolgens wist Anderson vier legs op rij te pakken in respectievelijk achttien, dertien, twaalf en zestien pijlen. Zo boog hij de tussenstand om naar 8-4. Daarna was Van den Bergh weer al wat de klok sloeg: in vijftien en twaalf darts wist hij matchpoint te bereiken. Anderson pakte nog één leg, waarna Van den Bergh in veertien pijlen de overwinning greep.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages in finale: 
Dimitri Van den Bergh: 98.16 / 47.8% 
Gary Anderson: 93.78 / 20.8% 

Het volgende World Series-toernooi, de Dutch Darts Masters, vindt op 24 en 25 juni plaats in Amsterdam.  

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *