Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Vincent van der Voort

Van der Voort kent succesvolle start in Gibraltar 

Vincent van der Voort heeft vrijdagavond met 6-3 gewonnen van Martin Schindler in de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy. Daarmee maakt hij nog altijd kans op een plek op het European Championship. 

Van der Voort mocht de wedstrijd aftrappen en wist netjes zijn eigen leg te behouden. Daarna zou het nog even ‘met de darts mee’ blijven gaan, maar beide spelers schakelden wel steeds een tandje bij: Schindler bemachtigde een leg in vijftien pijlen, Van der Voort in veertien en Schindler nadien in dertien.  

De in het babyblauw geklede Nederlander behield daarna in evenveel pijlen zijn leg en zag zichzelf halverwege de race. Kort daarop was hij ook degene die de eerste break van de wedstrijd plaatste. Deze wist hij even later ook te verzilveren, waardoor zijn voorsprong uitgroeide naar 5-2. De uit Duitsland afkomstige Schindler kon nadien voorkomen nogmaals gebroken te worden en trok de score op naar 5-3. In veertien darts breidde ‘The Dutch Destroyer’ er vervolgens een eind aan: 6-3. Hij mag het zaterdag opnemen tegen Nathan Aspinall, die voorgaand weekend nog in de finale stond van de World Grand Prix.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Martin Schindler: 91.11 / 42.9% 
Vincent van der Voort: 91.43 / 42.9% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *