Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort na verloren kwartfinale: ‘Ik had het eerder af moeten maken’

Vincent van der Voort speelde vrijdagavond de kwartfinale van de World Matchplay! Hij trof daarin Glen Durrant. Van der Voort stond de hele wedstrijd voor, maar uiteindelijk wist de Engelsman de tiebreak te winnen met 18-16. Na afloop sprak Arjan van der Giessen met een teleurgestelde Van der Voort.

Vincent van der Voort stond 10-5 en 12-8 voor, maar het bleek niet genoeg. Een belangrijk moment gebeurde in leg 22 van de wedstrijd. Van der Voort stond op dubbel 9, gooide de eerste pijl aan de buitenkant en de tweede pijl aan de binnenkant. De laatste pijl gooide Van der Voort onderhands naar het bord, waardoor de scheidsrechter de score van de laatste pijl niet telde (het is namelijk één van de regels bij de PDC). Van der Voort was verbaasd. Het volgende vertelde hij tegenover RTL7 Darts.

“Ik mag nooit iemand anders de schuld geven, dus dat is het niet. Het speelde wel een kleine rol. Ik gooide die pijl onderhands, maar ik stond niet op de oche. Hij zei dat ik op de oche stond, maar dat kan hij niet zien. Hij bleef erbij van wel, dan krijg ik een paar errors in mijn hoofd en dat wordt het heel lastig. Ik moet natuurlijk die pijl nooit onderhands gooien, dat is de eerste fout. Als hij zegt dat onderhands niet mag, dan had ik het geaccepteerd. Hij zei dat ik al op de oche stond en dat is niet zo. Dan krijg ik het gevoel dat het me onrecht wordt aangedaan.”

Van der Voort kreeg in leg 21 en 22 meer dan 7 beurten om de leg te winnen en om op 14-8 te komen, dat verzuimde hij. Op dat moment kwam Durrant helemaal terug tot 12-11 en 14-14. “Uiteindelijk is het allemaal mijn eigen schuld. Ik sta dik voor, heb kansen zat gehad. Hij zat er helemaal niet in. Het was gewoon niet goed. Ik had het eerder moeten afmaken, de schuld ligt helemaal bij mijzelf.”

Zaterdagochtend lieten Vincent van der Voort zich horen op Twitter, en excuseerde zich aan scheidsrechter Kirk Bevins. De Nederlander had na afloop van de wedstrijden met een aantal mensen gesproken over het incident en kwam tot een beslissing.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van der Voort na verloren kwartfinale: ‘Ik had het eerder af moeten maken’