Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Van Duijvenbode en Noppert naar halve finales in Amsterdam 

De kwartfinales van de Dutch Darts Masters in Amsterdam kleurden oranje: maar liefst zes Nederlanders kwamen in actie. Twee van hen wisten zich te plaatsen voor de halve finale. Lees hier meer.  

Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode trapten de avond af in een Nederlands onderonsje. Van Duijvenbode mocht de eerste leg beginnen en wist deze te behouden. Ook daarna zou de wedstrijd lang ‘meegaan met de darts’. Tot een stand van 3-2 behielden beide heren namelijk hun eigen legs. Het was Van Duijvenbode die dan uiteindelijk toch de eerste break plaatste. Deze wist hij echter niet te verzilveren: Kleermaker brak met een 12-darter terug. En hoewel beide mannen een pijl op de bullseye misten voor een finish, wist ook Kleermaker op zijn beurt de leg niet te behouden. Daarna stuntelde beiden nog even door een groot vlak te missen, wat Kleermaker de kans gaf nogmaals een break te plaatsen. Met zeventien darts pakte Van Duijvenbode uiteindelijk de overwinning met een uitslag van 6-4.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages:  
Martijn Kleermaker: 93.34 / 50.00%  
Dirk van Duijvenbode: 89.31 / 42.90% 

Sterke Kuivenhoven komt net te kort 

De tweede kwartfinale ging tussen Maik Kuivenhoven en James Wade. Het was Kuivenhoven die mocht starten en dat deed hij meteen heel sterk: slechts elf pijlen waren nodig om de leg te behouden. Met twaalf darts en een 122-finish hield daarna ook ‘The Machine’ stand. De Engelse nummer vijf van de wereld snoepte nadien in dertien pijlen een leg af van de Nederlander en stond deze niet meer af. Hoewel Kuivenhoven met dertien-, veertien en vijftiendarters kranig standhield, had Wade aan die ene vroege break genoeg om met 6-4 te winnen. Hij neemt het in de halve finale op tegen Van Duijvenbode. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages:  
James Wade: 98.04 / 50.00%  
Maik Kuivenhoven: 97.75 / 66.70% 

Wattimena overklast door Van den Bergh 

Jermaine Wattimena uit Nederland en Dimitri Van den Bergh uit België vervolgden de avond. Van den Bergh behield de eerste leg en snoepte daarna meteen in dertien pijlen de leg van Wattimena af. Al snel bouwde ‘The Dream Maker’ zijn voorsprong uit naar 5-0: in veertien pijlen behield hij zijn leg, na meerdere gemiste dubbels van Wattimena plaatste hij nog een break en deze wist hij ook te verzilveren. Een whitewash bleef Wattimena bespaard, want in dertien darts behield hij zijn eigen leg. In veertien pijlen maakte Van den Bergh er toen een eind aan: 6-1.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages:  
Dimitri Van den Bergh: 98.56 / 42.90%  
Jermaine Wattimena: 94.79 / 14.30% 

Beslissende leg in Nederlandse clash 

Danny Noppert en Vincent van der Voort gingen de strijd met elkaar aan in de laatste kwartfinale. Noppert trapte de pot af, maar zag zijn leg al meteen in vijftien pijlen naar Van der Voort gaan. De schade bleef echter beperkt, want Noppert pakte ‘m evengoed in vijftien pijlen weer terug. Met een 118-finish plaatste Van der Voort daarna de derde break van de wedstrijd, waarna Noppert weer een leg terugpakte. De Fries wist daarna in dertien darts ook als eerste zijn eigen leg te behouden. Van der Voort deed toen in evenveel pijlen hetzelfde trucje. Nadat beide heren nog tweemaal hun eigen leg behielden, was de tussenstand 5-5 en moest er een beslissende leg worden gespeeld. Deze ging in twaalf darts naar Danny Noppert, die het in de halve finale gaat opnemen tegen Van den Bergh. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages:  
Danny Noppert: 94.46 / 26.10%  
Vincent van der Voort: 90.44 / 55.60% 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *