Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode geeft 4-1 voorsprong uit handen tegen Schindler

Bijltjesdag voor de Nederlanders in Leverkusen. Ook Dirk van Duijvenbode is uitgeschakeld in de Europan Darts Open. Bij de laatste 16 gaf de Nederlander een ruim voorsprong uit handen tegen Martin Schindler. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode boekte zaterdagavond een hele knappe overwinning op Gerwyn Price (6-2) en revancheerde zich hiermee van de verloren finale van vorig jaar. Voor de Nederlander werd het daarmee ook zijn eerste finaledag van een Euro Tour in 2024.

Bij de laatste 16 nam Van Duijvenbode het op tegen de Duitse thuisfavoriet Martin Schindler. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist de Nederlander als eerste de break te plaatsen door in 14 pijlen op een 2-1 voorsprong te komen. Met een 16-darter komt Van Duijvenbode vervolgens de break verzilveren.

Schindler kon het scorend niet vinden in zijn eigen legs, waardoor hij voor de tweede keer werd gebroken door ‘Aubergenius’. Deze break kon Van Duijvenbode niet verzilveren, met een 14-darter brak Schindler direct terug naar 4-2. Hij vervolgde dit met een 13-darter in zijn eigen leg en zo was het verschil nog maar één leg. Schindler leek zijn scorend vermogen ook weer gevonden te hebben, terwijl dat bij de Nederlander iets afzwakte. In de achtste leg miste Van Duijvenbode een 134-finish op dubbel 7 om op matchpoint te komen. Schindler greep zijn kans en maakte de laatste break ook ongedaan door 85 uit te gooien in 12 darts; 4-4.

Een leg later kwam ‘The Wall’ ook voor het eerst op voorsprong, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Van Duijvenbode kon er uiteindelijk geen beslissende elfde leg meer uit halen, met een 14-darter maakte Schindler de comeback compleet. De Duitser wint voor eigen publiek met 6-4, nadat hij 4-1 had achter gestaan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Schindler: 99,36 / 35,3%
Dirk van Duijvenbode: 94,05 / 22,2%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *