Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode gevloerd door genadeloze Cross in kwartfinale 

Dirk van Duijvenbode is zondagmiddag uitgeschakeld op de Players Championship Finals. Rob Cross was met een uitslag van 10-3 de sterkere speler in de kwartfinale. 

Nadat Van Duijvenbode gisteren een recordbrekende wedstrijd speelde tegen Ryan Searle, mocht hij in de kwartfinale de strijd aangaan met Rob Cross. Het was aan de Nederlander om deze ontmoeting af te trappen en dat deed hij door netjes zijn eigen leg te behouden. Vervolgens deed Cross hetzelfde om daar met een 143-finish meteen een break aan toe te voegen. Door deze ook te verzilveren, in 11 pijlen nogmaals te breken en daarna zijn eigen leg te behouden, stond de Engelsman met een score van 5-1 al snel op een comfortabele voorsprong. 

In vijftien pijlen kon Van Duijvenbode nog nipt zijn eigen leg naar zich toe trekken en zo de schade beperken, maar doordat hij een knappe wegzetbeurt daarna niet benutte voor een break, greep Cross de kans om de tussenstand weer op te trekken tot 6-2. In dertien pijlen snoepte ‘Voltage’ nog een leg af van ‘Aubergenius’ om deze vervolgens ook te verzilveren en zijn voorsprong te vergroten tot 8-2. 

Met een nette 66-finish behield Van Duijvenbode zijn derde leg van de wedstrijd, waarna Cross in dertien pijlen op matchpoint kwam. Door vervolgens een 11-darter te gooien, breidde de Engelsman met een uitslag van 10-3 een eind aan de wedstrijd. Hij zal het in de halve finale nu mogen opnemen tegen Jonny Clayton, die eerder won van Callan Rydz. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages    
Dirk van Duijvenbode: 94.62 / 33.3% 
Rob Cross: 104.17 / 62.5% 

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *