Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode - The Masters 2024

Van Duijvenbode laat Aspinall ontsnappen na ruime voorsprong

Dirk van Duijvenbode is net als in België in zijn openingspartij op de European Tour onderuit gegaan. Na een 4-1 voorsprong, was het Nathan Aspinall die de partij helemaal omkeerde en uiteindelijk ook won. Lees hier meer.

Nadat Dirk van Duijvenbode maandenlang worstelde met een zware schouderblessure en zijn resultaten hierdoor achteruitgingen, lijkt de Nederlander op de weg terug. Eerder deze maand bereikte hij een finale op een Players Championship en hoopte die vorm ook mee te nemen naar het podium in München. In zijn openingspartij trof hij een speler in vorm, Nathan Aspinall.

Van Duijvenbode schoot uit de startblokken, met een 140-finish wist hij Aspinall te breaken en kon zijn eigen legs in 14 pijlen houden voor een 3-0 voorsprong. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. In leg 7 produceerde Aspinall een 12-darter met een 98-finish voor de rebreak. Dit volgde ‘The Asp’ op met een 88-finish in zijn eigen leg, waardoor de schade helemaal was hersteld; 4-4.

Dit goede gevoel nam Aspinall mee naar de eindfase van de partij. Met een 17-darter brak hij Van Duijvenbode voor de tweede keer en maakte het in zijn eigen leg af. Van Duijvenbode kreeg 118 niet uit voor 5-5, waardoor Aspinall via dubbel 9 de partij toch naar zich toe trok; 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 98,04 / 35,3%
Dirk van Duijvenbode: 94,17 / 66,7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *