Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Van Duijvenbode uitgeschakeld na gemiste dubbels in Hongarije

Dirk van Duijvenbode is vroegtijdig uitgeschakeld op de Hungarian Darts Trophy. De Nederlander was scorend ijzersterk, maar miste teveel dubbels om kans te maken tegen Scott Williams. Lees hier meer.

Het was de Engelsman die de partij mocht beginnen en deed dat sterk door in de eerste leg een 14-darter te gooien. Een leg later wist hij Van Duijvenbode meteen te breaken, dankzij een knappe 111-finish. Van Duijvenbode leek meteen terug te breaken na 5 perfecte darts, maar zag Williams met een 62-finish de break verzilveren en zo op een 3-0 voorsprong komen.

In de vierde leg kwam de Nederlander op het scorebord, via dubbel 10 maakte hij er 3-1 van nadat Williams twee pijlen op dubbel 16 had gemist. Een leg later kreeg Van Duijvenbode de kans om de break ongedaan te maken, maar miste vier pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Williams in 17 pijlen toch zijn eigen leg houden. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In leg 9 kreeg ‘The Titan’ drie pijlen op de dubbel om terug te breaken, maar miste. Williams wist koelbloeding 86 uit te gooien en verzekerde zich daarmee van een 6-3 overwinning.

‘Scotty’ zal het zondagmiddag in de laatste 16 opnemen tegen Danny Noppert, die eerder op de dag afrekende met Anton Östlund.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Scott Williams: 92,12 / 60%
Dirk van Duijvenbode: 96,74 / 21,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *