Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Van Duijvenbode verslaat Clemens en bereikt finaledag

Dirk van Duijvenbode is door naar de finaledag van de International Darts Open. In de tweede ronde werd Gabriel Clemens voor zijn eigen publiek met 6-3 uitgeschakeld. Lees hier meer.

Beide spelers begonnen de wedstrijd met het houden van hun eigen leg. Met een 17-darter hield Dirk van Duijvenbode opnieuw zijn eigen leg, waarna hij met een 119-finish via de bull de eerste break plaatste; 3-1. Deze break verzilverde de Nederlander met een 13-darter en had zo het verschil gemaakt.

Een leg later stond ‘The Titan’ in de leg van Gabriel Clemens na 12 darts op een dubbel. Clemens kreeg de kans om zijn eigen leg te behouden, maar miste de tweede bulls-eye voor een 132-finish. Van Duijvenbode plaatste met de tweede 13-darter nog een break. Deze break kon de Nederlander niet verzilveren, ‘The German Giant’ brak meteen terug via dubbel 16 voor 5-2. Een 20-darter was daarna genoeg om zijn eigen leg te houden en er 5-3 van te maken. Verder liet Van Duijvenbode het niet komen, met een 15-darter verzekerde hij zich van de laatste 16. Daarin mag hij zondagmiddag opnemen tegen landgenoot Danny Noppert.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 97,01 / 46,2%
Gabriel Clemens: 96,92 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *