Van Gerwen gooit 9 darter en wint in beslissende leg

Michael van Gerwen trad zaterdagmiddag aan tegen Adrian Lewis. De viervoudige winnaar van de Player Championchip Finals trad aan tegen een Lewis, in 2014 nog finalist, die langzaam weer zijn oude vorm leek te benaderen.

Van Gerwen mocht de wedstrijd aanvangen maar mistte twee darts op een dubbel waardoor Lewis direct kon breken in 19 darts en zo 1-0 voor kwam. De tweede leg werd eveneens een break waardoor van Gerwen in 14 darts op 1-1 kwam. Merkwaardig genoeg werd de derde leg ook een break waardoor nu de Engelsman voor kwam met 2-1. Lewis gaf de vierde leg niet thuis en zag Van Gerwen zonder dreiging eenvoudig de volgende break plaatsen in 14 darts voor 2-2. De vijfde leg werd de eerste leg die een speler behield, Een moeizaam gooiende Van Gerwen (85 gemiddeld) was de gelukkige en pakte in 14 darts de 3-2 voorsprong voor de pauze.

Lewis bleef eveneens moeizaam gooien waardoor Van Gerwen onbedreigd de volgende break kon pakken in 15 darts en zo 4-2 voor kwam. Van Gerwen kwam vervolgens weer in de problemen in zijn eigen leg. Hij mistte 170 op de bull om uit de problemen te geraken waarop Lewis maar weer eens een break plaatste in 14 darts voor de 3-4. De achtste leg start Van Gerwen furieus met 180 & 177. In de derde beurt was het dan eindelijk raak. Van Gerwen gooide de perfecte leg door 144 uit te gooien en zo een 9 darter te gooien !!.  Van Gerwen bleef door knallen in de volgende leg met vijf trebbles maar zag Lewis dichtbij blijven met zijn vijfde 180.  Van Gerwen zag één dubbel mis gaan voor de wedstrijd waarop Lewis ineens in 13 darts de Nederlander wist te breaken en terug te komen tot 4-5. Lewis startte maar weer eens met een 180 en pakte in 14 darts zijn eigen leg waardoor de stand 5-5 werd en vanmiddag voor de vierde keer de beslissende leg moest bepalen wie er won en vanavond tegen James Wade mocht gooien. Van Gerwen mocht deze leg beginnen en zag zichzelf na vier beurten op 72 staan. Lewis kwam langszij tot 40. Van Gerwen gooide vervolgens 16 en trebble 16 en raakte de dubbel 4 voor een 6-5 overwinning na een prachtig tweede deel van deze wedstrijd.

Gemiddeldes/finishpercentages;
Van Gerwen 96,40 / 33,33%(6/18)
Lewis 95.50 / 55,56% (5/9)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *