Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - German Darts Grand Prix 2024

Van Gerwen imponeert met whitewash over Cullen in München

Michael van Gerwen vergezelt Danny Noppert in de kwartfinales van de German Darts Grand Prix. Joe Cullen werd met een whitewash naar huis gestuurd. Lees hier meer.

Michael van Gerwen won zondagavond zijn openingspartij van de German Darts Grand Prix met 6-4 van landgenoot Jeffrey de Zwaan, zonder overtuigend te zijn. Joe Cullen had er al twee wedstrijden op zitten, Andrew Gilding (6-2) en Jonny Clayton (6-3) werden tot zover verslagen.

Van Gerwen kwam maandagmiddag scherper voor de dag, met finishes van 156 en 126 in de eerste twee legs liet hij Cullen kansloos. Een 17-darter was vervolgens genoeg om de break te verzilveren. In de vierde leg leek Cullen op het scorebord te komen, maar miste dubbel 9 voor een 78-finish. Van Gerwen gooide ook 65 uit en plaatste opnieuw een break. Een 80-finish zorgde ervoor dat de Nederlander op matchpoint kwam.

In de zesde leg produceerde Cullen zijn eerste maximale score van de partij, maar zag vervolgens Van Gerwen dubbel 15 missen voor een 150-finish voor de wedstrijd. Cullen kreeg drie darts op dubbel 10 om toch nog op het scorebord te komen, maar die kans liet hij ook onbenut. Van Gerwen raakte dubbel 4 en maakte daarmee de whitewash compleet.

Van Gerwen mag het maandagavond in de kwartfinales gaan opnemen tegen Dave Chisnall of Jermaine Wattimena.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,48 / 75%
Joe Cullen: 83,93 / 0%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *