Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Dutch Darts Championship 2023

Van Gerwen klopt Rock voor kwartfinaleplaats in Praag 

Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales in de Tsjechische hoofdstad Praag. Tijdens de derde ronde van het Czech Darts Open mocht de Nederlander het zondagmiddag opnemen tegen Josh Rock. Deze ontmoeting won hij met 6-5. 

Het was aan Josh Rock om de partij af te trappen en de regerend jeugdwereldkampioen wist dat te doen door zijn eigen leg veilig te stellen. Beide heren zouden vervolgens nog enige tijd weten te voorkomen dat de ander een leg kon afsnoepen. De eerste break van de wedstrijd zou Van Gerwen uiteindelijk in veertien pijlen forceren om op een voorsprong van 3-2 te komen. Daarop benutte hij gemiste dubbels van Rock om de break te verzilveren en de afstand te vergroten. 

In twaalf pijlen kon Rock weer een leg naar zich toe trekken om dichtbij te blijven. Met een 16-darter zou Van Gerwen even later echter op matchpoint weten te komen. Rock liet hem daarentegen niet zomaar gaan: met het behouden van zijn eigen leg verkleinde de Noord-Ier het gat tot 5-4. Slechts tien pijlen had hij daarna nodig om Van Gerwen te ‘breaken’ en op gelijke hoogte te komen. 

Van Gerwen hield het hoofd koel en breidde in elf darts een einde aan de wedstrijd. Met een uitslag van 6-5 plaatst ‘Might Mike’ zich voor de kwartfinales van het Euro Tour-toernooi, waarin hij het zal mogen opnemen tegen Rob Cross. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages  
Michael van Gerwen: 102.91 / 54.5% 
Josh Rock: 103.31 / 38.5% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *