Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen na ruime nederlaag: ‘Ik was veel te slap’

Michael van Gerwen speelde dinsdagavond zijn tweede ronde partij van de World Matchplay tegen Simon Whitlock. Van Gerwen begon erg matig aan de partij, waar Whitlock van profiteerde en uiteindelijk met dikke cijfers won; 11-4. Na afloop sprak de nummer 1 van de wereld met RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen.

Michael van Gerwen begon erg slecht aan de partij, na de eerste pauze stond het 5-0 voor de Australiër. Iets wat niet vaak bij de nummer 1 van de wereld gebeurt, een 5-0 achterstand. “Ik ga veel te slap de wedstrijd in en dat mag gewoon niet gebeuren. Dan krijg ik nog zoveel kansen en als ik die ook niet benut dan mag jezelf alleen maar aanrekenen. Ook al speelde hij een leuke wedstrijd, dan nog had ik 5 à 6 legs meer moeten winnen. Dit is gewoon een wanvertoning, punt.”

Na de eerste pauze begon ‘Mighty Mike’ beter te spelen en kreeg alle kansen om terug in de wedstrijd te komen. Zo kreeg de Nederlander kansen om 6-4, 7-5, 8-5 en 9-5 te maken. Uiteindelijk eindigde Van Gerwen op een dubbelpercentage van slechts 16,67%.

“Het liep gewoon niet, ook niet toen ik probeerde om terug te komen in de wedstrijd. Ik denk dat 6-4 of zelfs 5-5 niet had misstaan. Als het dan ook nog niet lukt om aan te zetten. Dan krijgt hij natuurlijk zoveel zelfvertrouwen en dan begint hij er in te geloven.”

Simon Whitlock treft Gary Anderson in de kwartfinales. Alle informatie over de World Matchplay is te vinden op ons toernooicenter.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *