Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen sloopt Clayton, Wright neemt revanche op Price

Het was weer tijd voor de vierde week van de Premier League. Michael van Gerwen kwam goed uit de startblokken en won erg eenvoudig van Jonny Clayton in de kwartfinales. Ook Michael Smith, Peter Wright en James Wade plaatsten zich voor de halve finales.

Jonny Clayton vs Michael van Gerwen

De vierde avond van de Premier League begon meteen met een interessante partij tussen de nummer één van de Premier League ranking, Jonny Clayton, tegen de Nederlandse troef, Michael van Gerwen. Van Gerwen begon enorm sterk aan de partij. Hij won de eerste 4 legs van de partij, door Clayton twee keer te breaken in 12 darts met finishes van 81 en 87. Clayton wist vervolgens in leg 5 wel op het scorebord te komen door een 14-darter te produceren, maar zag een leg later Van Gerwen zijn derde 12-darter van de partij te gooien. In de zevende leg kreeg Clayton opnieuw de kans om zijn eigen leg te houden, maar miste 6 keer op de dubbel, waarna ‘Mighty Mike’ met een 63-finish de 6-1 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,36 / 60%
Jonny Clayton: 97,39 / 12,5%

Michael Smith vs Joe Cullen

De tweede partij van de avond ging tussen Michael Smith en Joe Cullen. De eerste 6 legs gingen allemaal met de darts mee, waarin veel dubbels werden gemist. Zo kreeg Smith 5 pijlen op tops om naar 3-1 te breaken, allemaal werden ze gemist. Cullen profiteerde via dubbel 8 en maakte er 2-2 van. Even later kwam Cullen met een 145-finish op 3-3 en in de zevende leg pakte Cullen het initiatief door met een 97-finish in 12 darts te breaken. Het leek er op dat Cullen de break ook ging verzilveren, maar miste twee pijlen op dubbel 8. Smith stapte gelijk in en brak via dubbel 10 meteen terug naar 4-4. De volgende twee legs gingen met de darts mee, waardoor er een allesbeslissende leg moest komen. Beide heren begonnen met een maximale score, maar uiteindelijk wist ‘BullyBoy’ dit het beste te vervolgen. Met een 73-finish in 12 darts pakte Smith zijn eerste overwinning in de Premier League 2022.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 97,31 / 33,3%
Joe Cullen: 93,89 / 21,7%

Gerwyn Price vs Peter Wright

Het affice van dé avond, de nummer één tegen de nummer twee namen het in de derde partij van de avond tegen elkaar op. De partij begon gelijk op een hoog niveau. Price wist zijn eigen leg met een 80-finish te houden, terwijl Wright stond te wachten op dubbel 12. Vervolgens gingen er nog drie legs met de darts mee, waardoor het 2-2 stond na 4 legs. In de vijfde leg was het Wright die de eerste break plaatste. Price miste een 76-finish op tops, waarna Wright met een 96-finish brak. De break werd ook verzilverd, dit deed hij in 15 darts. Het scorende vermogen van de Welshmen leek er vanavond niet te zijn in Exeter. In de zevende leg kreeg hij opnieuw een break om de oren. Wright gooide een 76-finish uit en maakte het een leg later meteen af. Met de tweede 96-finish van de avond nam ‘Snakebite’ met 6-2 revanche op zijn verloren finale in Riesa afgelopen weekend tegen Price.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 101,06 / 35,3%
Gerwyn Price: 94,89 / 25%

James Wade vs Gary Anderson

De kwartfinales werden afgerond met James Wade tegen Gary Anderson. In het beginfase van de wedstrijd hielden de mannen allemaal hun eigen legs. In de zevende leg kreeg Anderson de eerste breakkans van de wedstrijd. Echter gooide de Schot zich dood op dubbel 8 door single 16 te gooien. Wade profiteerde en hield met een 80-finish toch nog zijn eigen leg. Anderson hield vervolgens zijn eigen leg ook in 14 darts voor 4-4. In de negende leg leek Anderson opnieuw een breakkans te krijgen, maar opnieuw was Wade ijzersterk op de finishes. Met een 142-finish kwam ‘The Machine’ op matchpoint. In de tiende was het Wade die zijn scores in orde had. Met scores van 140-180-140 en het gooien van dubbel 5 zien we Wade later op de avond terug in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 97,01 / 60%
Gary Anderson: 99,76 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *