Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen na stroeve start: ‘Ik irriteerde me aan zijn langzame spel’

Michael van Gerwen wist afgelopen zaterdagavond zijn eerste ronde partij van de World Matchplay te winnen. Toch ging het moeilijker dan gedacht tegen Brendan Dolan, het werd 10-7 met een gemiddeld van net onder de 100. Na afloop ging Van Gerwen in gesprek met RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen.

“Ik had een paar dingen voor de wedstrijd voorgenomen om niet te doen, zoals me niet laten irriteren door zijn langzame spel. Toch liet ik dat tot mijn bolletje stijgen, en dat mag gewoon niet gebeuren. Ik moet er voor zorgen dat ik daar professioneel mee om ga, en dat deed ik vandaag slecht. Uiteindelijk wel tevreden met de overwinning, maar hij gooide wel een paar vieze finishes uit op belangrijke momenten. Dan kan hij je het heel moeilijk maken”, vertelde een opgeluchte Michael van Gerwen.

Van Gerwen begon de wedstrijd goed door de eerste pauze in te gaan met een 4-1 voorsprong. Na de pauze wist de Nederlander slechts één leg te pakken, waardoor het 5-5 stond in de tweede pauze. Van Gerwen verklaarde die tussenstand als volgt: “Ik kwam 4-1 voor, terwijl hij erg goed begon dus een beetje tegen de verhoudingen in. Misschien had 3-2 meer op zijn plaats geweest. Daarnaast moest ik gewoon doorzetten en dat deed ik niet. Dat mag niet gebeuren op dit niveau.”

In de tweede ronde treft ‘Mighty Mike’ de Australiër Simon Whitlock, die de World Matchplay opende met een 10-4 overwinning op Ryan Joyce. Whitlock is een tegenstander die Van Gerwen wel ligt. “Simon is natuurlijk een fantastische speler, heeft al wat mooie dingen laten zien in zijn carrière. Ik heb wel een fantastisch record tegen hem, ik weet precies hoe ik hem moet bespelen en hoe ik tegen hem speel. Dat doet natuurlijk wel wat met mijn zelfvertrouwen. Maar het moet wel beter dan tegen Dolan.”

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen na stroeve start: ‘Ik irriteerde me aan zijn langzame spel’