Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint opnieuw, Wattimena verliest

Zondagavond hebben Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hun tweede groepsduel van de Grand Slam of Darts afgewerkt. Van Gerwen won wederom eenvoudig, terwijl Wattimena er flink afging tegen Clayton. Lees hier meer.

Jermaine Wattimena kwam in de vijfde partij van de avond in actie tegen Jonny Clayton. Clayton begon sterk aan de partij door de eerste 3 legs te winnen in 18,13 en 15 darts. In leg 4 kreeg Wattimena zijn eerste pijlen op de dubbel, maar er werd 5 keer gemist. Hierdoor brak Clayton via dubbel 1 naar 4-0 en maakte een leg later de whitewash werkelijkheid met een 56-finish. Clayton is zeker voor een plaats voor de laatste 16, terwijl Wattimena dinsdagavond nog flink aan de bak moet tegen Leonard Gates om dat ticket veilig te stellen.

Michael van Gerwen trof Luke Woodhouse in de zesde partij van de avond. Woodhouse begon sterk door Van Gerwen met een 129-finish via de bull gelijk te breaken. Van Gerwen stelde de zaken snel op orde door met een 16-darter terug te breaken en met een 84-finish op voorsprong te komen; 2-1. In de vierde leg kreeg Woodhouse een kans om er 2-2 van te maken, maar miste de bull voor een 84-finish. Daarna was het Van Gerwen die de wedstrijd naar zich toe trok. Via tops plaatste hij de break om met een 112-finish op matchpoint te komen; 4-1. In leg 6 produceerde ‘Mighty Mike’ een 14-darter om zijn tweede partij met 5-1 te winnen. Dinsdagavond treft hij Ross Smith in de laatste wedstrijd van de groep.

Alle uitslagen van de Grand Slam of Darts zijn tot zover te vinden in ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *