Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - UK Open 2024

Van Veen geeft voorsprong uit handen, Heta naar kwartfinales

De UK Open zit erop voor de Nederlanders. Gian van Veen was de laatste Nederlander die nog in het toernooi zat, maar moest zich bij de laatste 16 na een 7-3 voorsprong toch meerdere erkennen in Damon Heta. Lees hier meer.

Gian van Veen was de enige Nederlander die nog meestreed om de titel, nadat hij zaterdagmiddag Graham Usher met 10-7 wist te verslaan. Bij de laatste 16 trof hij de Australiër Damon Heta, die eerder op de dag Nathan Aspinall met 10-9 versloeg na een 8-4 achterstand. Net als tegen Usher begon Van Veen scherp aan de partij. Met een 14-darter wist Van Veen gelijk te breaken, waarna hij de break met een 64-finish verzilverde voor een 2-0 voorsprong. Deze achterstand wist de Australiër snel ongedaan te maken, met finishes van 74 en 121 werd het 2-2. Daarna was het toch Van Veen die scorend de overhand nam en daardoor vier legs op een rij wist te winnen voor een 6-2 voorsprong. De overige twee legs voor de pauze werden gewonnen door de speler die hem begonnen, waardoor er 7-3 op het scorebord kwam te staan.

Na de pauze was het niet Van Veen die wist toe te drukken, maar Heta die erop en erover ging. De Australiër wist zes legs op een rij, waaronder een 10-darter voor een 9-7 voorsprong. Van Veen gaf niet op, met een 90-finish in 12 pijlen brak hij meteen terug naar 9-8. Een beslissende leg zat er vervolgens niet in, Heta produceerde twee maximale scores om in 14 pijlen de partij met 10-8 naar zich toe te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 93,94 / 40%
Gian van Veen: 95,21 / 26,7%

Alle uitslagen van de laatste 16 en de eerdere rondes van de UK Open vind je in ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *