Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Gian van Veen - Dutch Darts Championship 2024

Van Veen strandt in kwartfinales na gemiste matchdarts

De European Darts Open zit erop voor Gian van Veen. De jonge Nederlander kreeg twee matchdarts tegen Ross Smith, maar werden beide gemist. Lees hier meer.

Gian van Veen moest de Nederlandse eer hoog houden in Leverkusen, nadat zondagmiddag vier andere landgenoten verloren. Één hiervan was de tegenstander van Van Veen bij de laatste 16, Raymond van Barneveld werd met 6-1 en een gemiddelde van 103 aan de kant gezet.

In de kwartfinales nam Van Veen het op tegen Ross Smith, hij versloeg eerder op de dag Josh Rock met 6-5. De Engelsman begon ook beter aan de kwartfinale, hij wist Van Veen direct in de eerste leg te breaken en kon daarna ook zijn eigen leg houden waardoor het verschil direct was gemaakt. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. In leg 6 produceerde Van Veen een 12-darter met een 82-finish en brak daarmee terug naar 3-3. Hij vervolgde dit met het houden van zijn eigen leg door dubbel 8 met zijn laatste pijl te raken.

Uiteindelijk moest er een beslissende elfde leg aan te pas komen. In de leg die Van Veen mocht beginnen, opende Smith de leg met een maximale score. Toch wist Van Veen twee matchdarts te crëeren, maar zowel dubbel 16 als dubbel 8 werd gemist. Smith profiteerde, gooide dubbel 8 wel en bereikte zo de halve finales in Leverkusen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 97,78 / 60%
Gian van Veen: 94,77 / 35,7%

Uitslagen en programma

Kwartfinales
Damon Heta 6-5 Stephen Bunting
Dave Chisnall 6-5 Ryan Searle
Michael Smith 6-5 Martin Schindler
Ross Smith 6-5 Gian van Veen

Halve finales
Damon Heta vs Dave Chisnall
Michael Smith vs Ross Smith

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *