Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - German Darts Grand Prix 2024

Van Veen wordt getest, maar wint wel in Kiel

Gian van Veen heeft de tweede ronde bereikt van het Baltic Sea Darts Open. Tegen de debuterende Duitser Kevin Troppmann moest de Nederlander aan de bak, maar won wel. Lees hier meer.

Nadat Maik Kuivenhoven en Jermaine Wattimena er vrijdagmiddag in slaagden om hun openingspartij te winnen, was het in de tweede partij van de avondsessie de beurt aan Gian van Veen om dit voorbeeld te doen volgen. Hij trof in de openingspartij een debuterende Duitser in Kevin Troppmann.

Troppmann kreeg direct in de eerste leg twee pijlen om Van Veen te breaken, maar liet deze kans nog onbenut. Hierdoor kon Van Veen in 20 darts zijn eigen leg houden om vervolgens met een 88-finish naar een 2-0 voorsprong te breaken. Lang hield de break niet stand, want met een 66-finish kwam Troppmann ook op het scorebord. Van Veen wist de schade snel te herstellen, met een 14-darter brak hij direct terug om daarna in 16 pijlen zijn eigen leg te houden voor een 4-1 voorsprong.

Daarna ging er een schepje bovenop bij de Duitser. Met finishes van o.a. 127 en 76 won Troppmann drie legs op een rij om de wedstrijd helemaal weer in evenwicht te brengen; 4-4. Het antwoord van ‘GVV’ was ijzersterk. Met een 121-finish in 12 darts hield Van Veen zijn eigen leg om op matchpoint te komen. Hij sloot de wedstrijd af met een 11-darter, 80 werd uitgegooid met twee pijlen op zo de partij alsnog met 6-4 naar zich toe te trekken.

Van Veen mag het zaterdagmiddag in de tweede ronde gaan opnemen tegen Damon Heta.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 95,10 / 54,5%
Kevin Troppmann: 94,99 / 50,0%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *