Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michel van der Horst - ADC European Qualifier Tour 2023

Vijf Nederlanders kwalificeren zich voor MODUS Super Series

Zondagmiddag hebben vijf Nederlanders zich via twee kwalificatietoernooien van ADC Europe weten te kwalificeren voor de MODUS Super Series. Lees hier meer.

Afgelopen weekend stonden de eerste ADC Europe-toernooien op het programma, die werden gewonnen door Ole Holtkamp en Jeroen Caron. Daarnaast wisten drie Nederlanders en een Belg zich ook te plaatsen voor de MODUS Super Series via de daily ranking. Zondagmiddag stonden er opnieuw twee toernooien gepland in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat, waarbij weer 6 spelers zich konden plaatsen voor dit unieke toernooi in Portsmouth.

European Qualifier Tour 3

Rond 11:00 uur Nederlandse tijd gingen 124 spelers van start om te strijden voor belangrijke punten voor verschillende rankings en zes startbewijzen voor de MODUS Super Series. Jerry Hendriks, Moreno Blom, Bradly Roes en Christopher Toonders maakten hun debuut op de European Qualifier Tour, nadat ze al eens eerder aan de Super Series hadden deelgenomen. Voor Hendriks was het een vroege uitschakeling, hij verloor in zijn openingspartij met 4-2 van Ivo Leeksma.

Vele bekende namen wisten de laatste 32 eenvoudig te bereiken. Daarin zagen we Jimmy van Schie in een partij van hoog niveau Blom met 4-3 uitschakelen. Ook Jeroen Caron (4-3 verlies tegen Cedric Waegemans), Roy van de Griendt (4-2 verlies tegen Ivo Leeksma) en Bradly Roes (4-1 verlies tegen Michel van der Horst) wonnen hun wedstrijd niet. Leeksma wist na zeges op Hendriks en Van de Griendt ook Bram van Dijk te verslaan bij de laatste 16, die ondanks de verliespartij de koppositie overnam van de algemene ranking.

Bij de kwartfinales waren er nog 7 Nederlanders en één Duitser over in het toernooi. Toonders verloor met 4-1 van de finalist van de Bruges Open, Kristiaan de Boer. Jimmy van Schie (4-3 winst tegen Angelo Balsamo), Ruben Mesters (4-2 winst tegen Marvin van Velzen) en Michel van der Horst (4-3 winst tegen Ivo Leeksma) bereikten ook de laatste 4.

In de halve finales versloeg Van Schie met 4-2 De Boer, mede dankzij een geweldige 156-finish. Van der Horst kende weinig problemen met Mesters, met een 4-1 zege bereikte hij de finale. In de finale gingen alle legs met de darts mee. Het was Van der Horst die de bull had gewonnen, waardoor hij de beslissende zevende leg ook mocht beginnen. Beide heren voelden de zenuwen, maar het was ‘The Invisble Man’ die in 20 pijlen de overwinning pakte en zo terug mag keren naar Engeland.

European Qualifier Tour 4

Rond de klok van 15:00 uur werd er gestart aan het tweede toernooi van de dag, waarbij 127 deelnemers aan de oche stonden. Meteen stonden er twee krakers op het programma in de eerste ronde. Zo versloeg Toonders met 4-2 de winnaar van het eerste toernooi, Van der Horst. Blom en Vanbesien troffen elkaar ook al vroeg in het toernooi, waarbij de Belg aan het langste eind trok; 4-0.

Angelo Balsamo, die in het eerste toernooi nog de kwartfinales behaalde, kon zijn succesvolle dag niet voortzetten. Damian Vetjens versloeg Balsamo met 4-1 in de tweede ronde, waardoor hij zich niet meer kon kwalificeren. Marvin van Velzen, Ruben Mesters, Ivo Leeksma en Jimmy van Schie verloren een ronde later. Voor Van Schie en Mesters was het afwachten of ze genoeg hadden gedaan voor kwalificatie via de daily ranking.

Bij de laatste 16 zagen we nog veel bekende namen over; Gilbert van der Meijden, Christopher Toonders, Kristiaan de Boer, Philip van Gasse, John Desreumaux en Bradly Roes bleven allemaal winnen. De Boer wist niet te winnen van de Belg Arne Degryse en was afhankelijk geworden van de resultaten van andere spelers of hij zich zou plaatsen via top 4 van de ranking.

Het waren uiteindelijk twee Nederlanders, één Belg en één Duitser die overbleven bij de laatste 4. Beide Nederlanders wonnen de halve finale. Jamai van den Herik versloeg Desreumaux met 4-1 in de halve finale, terwijl Van der Meijden met 4-2 te sterk was voor Toonders. Voor Christopher Toonders was het genoeg om zich te plaatsen, hij eindigde namelijk als eerste op de daily ranking en keert terug in de MODUS Super Series.

In de finale gingen de drie legs met de darts mee, inclusief een 13-darter voor Van der Meijden om op een 2-1 voorsprong te komen. Een leg later produceerde Van der Meijden een 116-finish in 12 darts om zijn landgenoot te breaken. In zijn eigen leg maakte Van der Meijden het vervolgens in stijl af, met een finish van 138 won hij deze leg ook in 12 pijlen voor een 4-1 overwinning. De Nederlander eindigde op een gemiddelde van maar liefst 102,71! Hij zal binnenkort zijn debuut gaan maken in Portsmouth.

Jimmy van Schie, Kristiaan de Boer en Jamai van den Herik mogen zich ook klaar gaan voor hun debuut, zij hebben zich gekwalificeerd door erg constant te presteren op beide toernooien, waardoor ze in de top 4 van de daily ranking zijn geëindigd.

Uitslagen

European Qualifier Tour 3
Kwartfinales
Jimmy van Schie 4-3 Angelo Balsamo
Kristiaan de Boer 4-1 Christopher Toonders
Ruben Mesters 4-2 Marvin van Velzen
Michel van der Horst 4-3 Ivo Leeksma

Halve finales
Jimmy van Schie 4-2 Kristiaan de Boer
Michel van der Horst 4-1 Ruben Mesters

Finale
Michel van der Horst 4-3 Jimmy van Schie

European Qualifier Tour 4
Kwartfinales
Gilbert van der Meijden 4-2 Tonny Veenhof
Christopher Toonders 4-3 Arne Degryse
John Desreumaux 4-2 Dennis van der Ende
Jamai van den Herik 4-3 Bradly Roes

Halve finales
Gilbert van der Meijden 4-2 Christopher Toonders
Jamai van den Herik 4-1 John Desreumaux

Finale
Gilbert van der Meijden 4-1 Jamai van den Herik

Image courtesy of FOTO: Daantje's Photography (ADC Europe)
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *