Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeroen Caron

Holtkamp en Caron winnen eerste ADC Europe-toernooien

Zondag stonden in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat de eerste ADC Europe-toernooien op het programma. Een totaal van 6 spelers konden zich kwalificeren voor de MODUS Super Series. Lees hier meer.

In de komende drie maanden zullen er op vier verschillende dagen zeven European Qualifiers Tours plaatsvinden. De winnaars van elk toernooi zullen zich kwalificeren voor de MODUS Super Series in Portsmouth. Bovendien krijgen de top 4 spelers van de dagelijkse ranglijst (met uitzondering van 16 december) en de top 10 van de algehele ranglijst ook de kans om deel te nemen aan dit prestigieuze toernooi. Zondag stonden de eerste twee toernooien op het programma.

European Qualifier Tour 1

Om 11:00 uur Nederlandse tijd begonnen 124 spelers uit verschillende Europese landen aan het allereerste toernooi van de ADC Europe. We zagen veel verrassingen gedurende het toernooi. Zo wist de halve finalist van de afgelopen Champions Week, Jeroen Mioch, zijn openingspartij niet te winnen. De Nederlander verloor met 4-2 van Nico Plovier. Ook Dennie Olde Kalter overleefde de eerste ronde niet.

Gedurende het toernooi zagen we het niveau omhoog gaan en dat lieten vooral Gilbert van der Meijden en Roy van de Griendt bij de laatste 32 zien. Beide heren noteerden een gemiddelde van rond de 95, waarin Van de Griendt met 4-3 nipt de sterkste was. Davy van der Zande noteerde in dezelfde ronde het hoogste gemiddelde van het toernooi, met een gemiddelde van 97 werd er met 4-1 gewonnen.

Toch zagen we in de eindfase van het toernooi een aantal verrassende namen. Zo mocht de Duitser Ole Holtkamp, versloeg Van de Griendt in de kwartfinales, het in de halve finales opnemen tegen Chris Landman. Holtkamp verraste ook Landman door met 4-2 te winnen. In de andere halve finale stond een Nederlands onderonsje op het programma tussen Bram van Dijk en Arne Spee. Voormalig Nederlands Team-speler Van Dijk won met 4-1 en was zo één zege verwijderd van een debuut in de MODUS Super Series.

Van Dijk begon ook goed aan de finale door de eerste twee legs te pakken, maar daarna was het vooral bij de Nederlander veel zoeken naar de juiste triples. Holtkamp won vier legs op een rij, waaronder een 13-darter, om met 4-2 te winnen en zich te verzekeren van zijn debuut in de MODUS Super Series.

European Qualifier Tour 2

Rond de klok van 16:30 uur begon het tweede toernooi van de dag, dit keer met 122 deelnemers aan de oche. Mioch en Olde Kalter verloren in het eerste toernooi hun openingswedstrijd, nu troffen beide heren elkaar in de eerste ronde. Mioch won met 4-0, maar verloor twee rondes later opnieuw van de Belg Plovier. Holtkamp kon zijn succes in het eerste toernooi geen vervolg geven, hij vloog er ook in de openingsronde uit tegen Urker Johann Brouwer.

Het waren de Belgen die indruk maakten later op de zondagmiddag. In de onderste helft van het schema wisten 6 Belgen de laatste 16 te bereiken. Daarvan wist Jeroen Caron het hoogste gemiddelde van de dag te noteren, met een gemiddelde van 104 werd Gilbert van der Meijden met 4-2 verslagen in de kwartfinales. In de halve finales trof hij landgenoot James Vanbesien, waarvan eenvoudig met 4-0 werd gewonnen met opnieuw een gemiddelde boven de 100; 103,66.

In de finale was Ricardo Ham de tegestander. De Nederlander had een indrukwekkend rijtje spelers verslagen op weg naar de finale; Jimmy van Schie (4-1), Maikel Kustermans (4-2), Tom van den Hoogen (4-3) en Chris Landman (4-2) werden verslagen. In de finale leek het de kant van de Nederlander op te gaan, nadat hij de eerste drie legs naar zich toe trok. Toch wist de Belg zich helemaal terug te vechten tot 3-3, na twee gemiste matchdarts van Ham. In de beslissende zevende leg hield Caron het initatief en pakte in 20 pijlen toch de zege en zijn ticket voor de MODUS Super Series.

Chris Landman, Bram van Dijk, James Vanbesien en Tom van den Hoogen hebben zich ook geplaatst voor de MODUS Super Series door in de top 4 te eindigen van de ‘daily’ ranking.

Uitslagen

European Qualifier Tour 1
Kwartfinales
Ole Holtkamp 4-0 Roy van de Griendt
Chris Landman 4-0 Mike Hermans
Bram van Dijk 4-3 John Desreumaux
Arne Spee 4-3 Carlo van Peer

Halve finales
Ole Holtkamp 4-2 Chris Landman
Bram van Dijk 4-1 Arne Spee

Finale
Ole Holtkamp 4-2 Bram van Dijk

European Qualifier Tour 2
Kwartfinales
Ricardo Ham 4-3 Tom van den Hoogen
Chris Landman 4-2 Youri Brouwer
James Vanbesien 4-1 Revelino Dubois
Jeroen Caron 4-2 Gilbert van der Meijden

Halve finales
Ricardo Ham 4-2 Chris Landman
Jeroen Caron 4-0 James Vanbesien

Finale
Jeroen Caron 4-3 Ricardo Ham

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *