Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Voorbeschouwing PDC WK 2021: Dag 2 Middagsessie

Vandaag zullen er zes eerste ronde partijen en twee tweede ronde partijen gespeeld worden in Alexandra Palace. Deze worden verdeeld over twee sessies. In de middagsessie komt de eerste Nederlander in actie, Niels Zonneveld. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing.

Ryan Joyce vs Karel Sedlacek

Dag twee van het WK wordt begonnen met een partij tussen Ryan Joyce en Karel Sedlacek. Joyce kwalificeerde zich door als zesde te eindigen op de Pro Tour Order of Merit. Joyce kende een erg goed 2020, hij wist namelijk zijn eerste titel op zijn naam te schrijven. Joyce won op dag 2 van de Summer Series, Players Championship 10. Naast die titel was Joyce niet heel succesvol op de vloer. Hij bereikte daarnaast nog één kwartfinale en een laatste 16. Joyce wist dit jaar zich niet te kwalificeren voor een Euro Tour. ‘Relentless’ wist wel zijn debuut te maken op verschillende majors, zoals de World Matchplay, de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts. Op de World Grand Prix wist Joyce zelfs Peter Wright te verslaan, voordat hij met een aantal matchdarts uiteindelijk verloor van Dave Chisnall.

De Engelsman gaat het opnemen tegen Karel Sedlacek. De Tsjechische tourkaarthouder kwalificeerde zich voor het tweede WK, door het PDPA Rest of the World Qualifier te winnen. Hij wist dat kwalificatietoernooi door te komen met een toernooigemiddelde van 96,40. Op de vloertoernooien wist hij vier de laatste 16 te bereiken. Het hoogtepunt van zijn jaar is toch wel het behalen van de laatste 16 van de Players Championship Finals, waar hij o.a. won van Krzysztof Ratajski en Madars Razma. De heren kwamen elkaar dit jaar één keer tegen, dit was op Players Championship 18 toen Sedlacek met 6-5 won. Wij denken dat dit ook een zeer spannende partij kan gaan worden, maar dat ligt helemaal van de Tsjech af. Weet Sedlacek zijn goede niveau ook op TV te laten zien, dat zou hij best voor een verrassing kunnen zorgen. Maar wij verwachten dat dat niet het geval zal zijn en Joyce deze partij met 3-1 in sets gaat winnen, omdat hij dit jaar veel ervaring heeft opgedaan op TV.

Ross Smith vs David Evans

De tweede partij van de avond gaat tussen Ross Smith en de debutant David Evans. Ross Smith heeft een van zijn betere jaren achter de rug, ondanks dat hij geen titel wist te winnen. Hij kwalificeerde zich voor het WK door op plaats 4 te eindigen in de Pro Tour Order of Merit. Op de 23 vloertoernooien bereikte Smith zes keer de laatste 16, waarbij hij drie keer de kwartfinales behaalde. Daarnaast was ‘The Smudger’ ook succesvol op de Euro Tour, hij kwalificeerde zich alleen voor de International Darts Open maar verloor daar pas bij de kwartfinales. Dit was genoeg om zich te plaatsen voor het EK. Echter verloor hij al in de eerste ronde, maar was de Players Championship Finals wel een goed toernooi voor de Engelsman. Hij bereikte de laatste 16, waar uiteindelijk Damon Heta hem versloeg.

Smith gaat het opnemen tegen een gevaarlijke speler, David Evans. Evans gaat zijn debuut maken op het WK, omdat hij de Challenge Tour Order of Merit wist te winnen. Evans begon erg matig aan de Challenge Tour, maar wist tijdens de laatste 6 toernooien er twee te winnen en dat was genoeg voor een WK-ticket en een tourkaart voor minimaal de aankomende twee jaar. Zijn tourgemiddelde kwam terecht op respectievelijk; 90,36. Evans mocht door het winnen van de Challenge Tour ook nog meedoen aan de Winter Series, dat bleek niet echt heel succesvol. Hij verloor twee keer in de eerste ronde, twee keer in de tweede ronde en één keer bij de laatste 32. ‘Stretch’ wist zich op het allerlaatste moment ook nog te plaatsen voor een Euro Tour, waar hij in de eerste ronde met een gemiddelde van 100 met 6-3 wist te winnen. In de tweede ronde was Suljovic uiteindelijk te sterk. Ten slotte wordt het zijn tweede WK van het jaar, op het BDO WK begin dit jaar verloor hij de kwartfinales. Wij verwachten dat dit wel eens naar een beslissende set zou kunnen gaan. Een winnaar voorspellen is dan moeilijk, want beide heren hebben niet heel veel ervaring op PDC WK’s.

William O’Connor vs Niels Zonneveld

In de derde partij van de middag komt de eerste Nederlander in actie, Niels Zonneveld. Hij gaat het opnemen tegen de Ier, William O’Connor. Met O’Connor te beginnen, hij kwalificeerde zich voor zijn vierde WK op een rij. De Ier eindigde op de tiende plaats van de Pro Tour Order of Merit. O’Connor wist op de vloer drie keer de laatste 16 te bereiken, waar hij een keer de halve finales wist te bereiken. ‘The Magpie’ wist zich voor twee Euro Tours te kwalificeren en bij beide toernooien was de tweede ronde het eindstation. Uiteindelijk bleek dat genoeg te zijn voor een plaats op het EK, waar hij een knappe kwartfinale behaalde. Het jaargemiddelde van O’Connor is 92,04.

Hij gaat het opnemen tegen Niels Zonneveld, hij gaat zijn debuut maken. De Nederlandse tourkaarthouder wist één van de twee plaatsen op de PDPA Rest of the World Qualifier te pakken. Zonneveld won van Kciuk, Klaasen en Schindler op weg naar kwalificatie. Zijn toernooigemiddelde kwam uiteindelijk op een mooie 93,18. Zonneveld speelt ook nog voor het behouden voor zijn tourkaart, hij staat op dit moment op plaats 79 en moet minimaal twee wedstrijden winnen op het WK om die tourkaart te behouden. De Nederlander kende best wel een goed jaar, maar miste twee Euro Tours om zich via de Pro Tour te kwalificeren. Een Euro Tour miste hij, doordat hij koos voor de Development Tour dat in hetzelfde weekend werd gespeeld. Begin oktober was Zonneveld positief getest op corona en was in isolatie gegaan. Tijdens het Euro Tour weekend was Zonneveld wel hersteld, maar kon niet meedoen. De virusdeeltjes zouden nog minimaal twee maanden te vinden zijn in het lichaam, en daardoor was de kans erg klein dat er negatief getest zou worden. Toch kon Zonneveld uiteindelijk wel meedoen aan de Winter Series en plaatste zich hierdoor voor de Players Championship Finals, waar hij James Wade versloeg. Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren, ze kwamen elkaar nog nooit eerder tegen op de tour. O’Connor is duidelijk de favoriet in deze wedstrijd in onze ogen en denken dat de Ier met 3-1 gaat winnen. Het zal bij Zonneveld echt moeten komen van de finishes als hij kans wil maken.

Chris Dobey vs Jeff Smith

De middag wordt afgesloten met Chris Dobey tegen Jeff Smith. Dobey kent toch wel een matig jaar. Hij is dit jaar als 22ste geplaatst voor het WK, maar we hebben hem maar weinig gezien dit jaar. Zo was het dit jaar niet te zien op de World Matchplay, het EK en de Grand Slam of Darts. Op de UK Open verloor Dobey bij de laatste 16, terwijl bij de World Grand Prix en de Players Championship Finals de eerste ronde het eindstation was. Ook op de vloer was het niet goed van ‘Hollywood’. Voor de coronacrisis was de laatste 16 het beste resultaat. Na de herstart speelde Dobey 15 vloertoernooien, waar hij 9 keer niet voorbij de tweede ronde kwam. Het jaargemiddelde van Dobey zit op 94,26.

Met Jeff Smith treft Dobey een hele taaie. De Canadees begon gisteren zijn WK goed met een 3-1 zege op Keane Barry, al zal hij hopen dat zijn niveau vandaag wat hoger ligt, met name op de dubbels. Smith won begin dit jaar een tourkaart op Q-School en heeft al wat leuke dingen gedaan op de tour. Zo behaalde hij meteen op zijn eerste Players Championship van het jaar de finale, waarin hij verloor van Gary Anderson. Later in het jaar bereikte hij nog een halve finale. Op basis van deze resultaten en de tweede ronde op de German Darts Championship kwalificeerde Smith zich als nummer 9 van de Pro Tour Order of Merit voor het WK. Op de TV-toernooien heeft Smith zich dit jaar op zijn wedstrijd van gisteren na nog niet veel laten zien, behalve op de World Cup of Darts. Het jaargemiddelde van de Canadees is 92,82. De mannen speelden dit jaar één keer tegen elkaar, Dobey won deze pot met 6-4. Vandaag verwachten wij een wedstrijd die erg spannend kan worden. Dobey is niet in zijn beste vorm maar zal toch als favoriet starten. Wij voorspellen een 3-2 zege voor ‘Hollywood’.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *