Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 10 Avondsessie

Vanavond gaat dag 10 van het WK verder. Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena en Gary Anderson komen onder meer in actie vanavond. Lees hier onze voorbeschouwing.

Ryan Searle vs William O’Connor
De avond begint met een partij tussen twee ongeplaatste spelers, Ryan Searle en William O’Connor. Searle heeft een geweldig debuut tot zover op het WK. In de eerste ronde werd Stephen Burton met 3-0 verslagen. In de tweede ronde wist Searle Mensur Suljovic met 3-1 in sets te verslaan. Searle noteerde in die twee partijen gemiddeldes van 87,82 en 90,66. Searle heeft tot nu toe een dubbelpercentage van 33,33% op het WK. William O’Connor wordt de tegenstander voor de Engelsman. De Ier won in de eerste ronde van Yordi Meeuwisse met 3-0 en in de tweede ronde werd James Wilson met 3-2 in sets verslagen. O’Connor noteerde in die beide partijen gemiddeldes van 87,12 en 98,73. O’Connor speelde dus in de tweede ronde een erg goede partij. Zijn dubbelpercentage van het WK is 46,67%. Als we de statistieken vergelijken dan is ‘The Magpie’ de speler in de betere vorm. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan leidt Searle met 3-0, de laatste wedstrijd was tijdens de kwartfinale op een Players Championship. Wij denken toch dat O’Connor deze partij met 4-2 gaat winnen.

Gary Anderson vs Jermaine Wattimena
In de tweede partij van avond komt Gary Anderson in actie tegen de Nederlander Jermaine Wattimena. Anderson wist in de tweede ronde te winnen van Kevin Burness met 3-1. Anderson eindigde in die partij op een gemiddelde van 94,92 en een dubbelpercentage van 37,04%. Anderson gaf achteraf aan dat hij weer last had van zijn nek en rug. Hoe zal het daar vanavond mee gaan? Jermaine Wattimena is de tegenstander voor de Schot. Wattimena won in de tweede ronde heel eenvoudig van Michael Barnard met 3-0 in sets. Met een gemiddelde van 89,94 en een dubbelpercentage van 29,03% gaf hij Barnard geen enkele kans. Als hij echter kans wil maken zal er wel wat moeten gebeuren, want met de statistieken tegen Barnard gaat hij namelijk geen kans krijgen tegen ‘The Flying Scotsman’. Van de eerdere vier ontmoetingen won Wattimena er geen één. Op de UK Open van dit jaar kwamen de heren elkaar ook tegen en toen won Anderson met 10-6. Wij denken dat Anderson deze partij vrij eenvoudig met 4-1 gaat winnen van ‘The Machine Gun’.

Michael van Gerwen vs Max Hopp
De laatste partij van de avond gaat tussen de Nederlander Michael van Gerwen en de Duitser Max Hopp. Van Gerwen wist zijn eerste ronde partij met 3-1 in sets te winnen van Alan Tabern, ondanks een bierdouche. Van Gerwen noteerde een knap gemiddelde van 102,59 en was 55% op de dubbels, een ijzersterk begin van de Nederlander dus. Max Hopp wordt de volgende tegenstander van de nummer 1 van de wereld. Hij won in de tweede ronde van Danny Noppert met 3-0, die in totaal 19 darts op de dubbel miste. Hopp noteerde een gemiddelde van 93,51 en een dubbelpercentage van 52,94%. De dubbels van de Duitser zijn dus ook uitstekend. Afgelopen week heeft hij veel met Jeffrey de Zwaan getraind, die won namelijk afgelopen jaar twee keer van Van Gerwen op het grote podium. Of dat gaat helpen is de vraag. Hopp won namelijk nog nooit van Van Gerwen in de vijf eerdere ontmoetingen. Wij denken dat Van Gerwen sterk start en vervolgens Hopp terug laten komen, maar uiteindelijk wint ‘Mighty Mike’ met 4-2.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.