Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 2 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 2 van het PDC WK. Er komt vanavond 1 Nederlander in actie, namelijk Danny Noppert. Ook één van de titelfavorieten, Gary Anderson, komt vanavond in actie. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Danny Noppert – Royden Lam
De Fries Danny Noppert komt vanavond als eerste in actie. Noppie heeft een fantastisch eerste jaar gedraaid bij de PDC. In zijn eerste jaar plaatste hij zich direct voor de World Grand Prix, European Championship en de Players Championships finals. Op dat laatste toernooi haalde hij zelfs de halve finale! Op de Eurotour haalde hij ook een paar halve finales en hij won zelfs een vloertoernooi. Oftewel, Noppert is in topvorm. De 27-jarige Noppert heeft zich als nummer 1 van de Pro Tour Order of Merit geplaatst. Zijn tegenstander Royden Lam staat bekend als één van de beste Aziatische spelers. De 43-jarige man uit Hongkong bezat afgelopen 2 jaar een Tourkaart, maar daar heeft hij zelden gebruik van gemaakt voor de vloertoernooien. In Azië pakt hij heel wat prijzengeld en ook op de World Series was hij te vinden. Op de World Series of Darts Finals speelde hij echter heel matig. Hij verloor met 6-1 van Gerwyn Price met een gemiddelde van slechts 73. Lam heeft zich geplaatst via de PDC Asian Tour. Wij verwachten dat Noppert met een flinke dosis vertrouwen het WK in gaat en als hij dat combineert met zijn kwaliteit is hij de betere in het duel met Lam. We denken dat Noppie met 3-1 wint.

Simon Stevenson – Ted Evetts
De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen twee Engelsen. De 46-jarige Stevenson neemt het op tegen de nog maar 21-jarige Evetts. Beide spelers speelden één keer eerder een WK, maar ze wisten ook allebei geen wedstrijd te winnen. Simon Stevenson heeft op de vloertoernooien dit jaar een mooi aantal wedstrijden gewonnen, waardoor hij zich via de Pro Tour Order of Merit heeft geplaatst. Op de Players Championship Finals speelde hij echter niet best, want hij verloor van 6-4 van Mervyn King met een gemiddelde van slechts 77. Of hij echt in vorm is, is dus nog maar de vraag. Ted Evetts is niet in het bezit van een Tourcard. Hij heeft zich geplaatst voor het WK dankzij zijn goede prestaties op de Development Tour dit jaar. Ook haalde Evetts onlangs nog de halve finale van PDC Youth World Championship. Vooral tegen zijn leeftijdsgenoten behaalt hij dus de goede resultaten. Maar kan hij het ook in het Alexandra Palace tegen de 25 jaar oudere Stevenson? Wij denken van wel, want we voorspellen een 3-2 overwinning voor Ted Evetts.

Chris Dobey – Boris Koltsov
De 28-jarige Chris Dobey heeft weer een prima jaar gedraaid. Hij haalde de laatste 16 op de UK Open en bereikte eind november nog de kwartfinale op de Players Championship Finals. Ook op de vloertoernooien was hij geregeld een gevaarlijke opponent, want hij behaalde 2 keer een finale. Hij verloor ze echter wel allebei. De nummer 36 van de wereld heeft zich geplaatst voor het WK via de Pro Tour Order of Merit. Boris Kolstov is de naam van de tegenstander van Dobey. De 30-jarige Rus staat bekend als een uitstekende speler. Op de World Cup of Darts heeft hij al vaak goed spel laten zien samen met Aleksandr Oreshkin. Het is een snelle speler met veel scoringpower als hij eenmaal op dreef is. Koltsov heeft zich geplaatst via het Euraziatische kwalificatietoernooi. Het was aan het begin van dit dartseizoen een verrassing dat hij geen Tourkaart wist te bemachtigen op Q-school, maar op de Challenge Tour heeft hij wel goede resultaten geboekt. Wij voorspellen dat Koltsov goed voorbereid aan de start zal verschijnen in London, maar we denken ook dat Dobey deze partij gaat winnen met 3-1. Wij hebben Boris Koltsov geïnterviewd, zodat u hem wat beter kunt leren kennen. Lees hier het interview.

Gary Anderson – Kevin Burness
De laatste partij van de avond is een tweede ronde partij tussen Gary Anderson en Kevin Burness. Anderson heeft een geweldig jaar tot nu toe. De Schot won de UK Open, US Darts Masters, World Matchplay en de Champions League of Darts. Daarnaast wist hij op de vloer vier toernooien te winnen. Anderson is dus ook één van de titelfavorieten voor de wereldtitel. Hij gaat het opnemen in de tweede ronde tegen Kevin Burness. Burness versloeg afgelopen middag erg verrassend met 3-0 Paul Nicholson. Burness noteerde een gemiddelde van 88,55 en een dubbelpercentage van 32,14%. Dat is hoger dan zijn jaarstatistieken van 2018. Burness zal, al hij kans wil maken, echt 10 punten hoger moeten scoren om kans te maken tegen ‘The Flying Scotsman’. De heren speelden nog nooit eerder tegen elkaar, misschien ook wel logisch omdat Burness begin dit jaar zijn tourkaart pakte. Wij denken dat deze partij geen probleem wordt voor Anderson, het wordt een 3-0 overwinning.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.