Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 3 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 3 van het PDC WK. Er komt vanavond 1 Nederlander in actie, namelijk Michael van de Gerwen. Daarnaast komen ook Toni Alcinas en Keegan Brown in actie. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Toni Alcinas – Craig Ross
De avond begint met een eerste ronde partij tussen de Spanjaard Toni Alcinas en de Nieuw-Zeelander Craig Ross. Alcinas heeft zich via de Pro Tour Order of Merit gekwalificeerd voor het WK. Alcinas heeft een redelijk jaar achter de rug. Alcinas behaalde 1 kwartfinale op de vloer, dat ook meteen zijn beste prestatie van het jaar was. De Spanjaard wist zich 7 keer te kwalificeren voor een Euro Tour in 2018, maar won geen genoeg wedstrijden om zich te kwalificeren voor het European Championship. Wel wist ‘The Samurai’ zich te kwalificeren voor de Players Championship Finals, maar verloor in de eerste ronde van Peter Wright met een gemiddelde van 87. De tegenstander van Alcinas is Craig Ross. Over hem kunnen we kort zijn, want van hem weten we niet veel. Hij bereikte dit jaar de finale van de DPNZ Qualifier die hij met 7-2 verloor van Tahuna Irwin. Irwin noteerde in die partij een gemiddelde van 89, Ross eindigde op 85. Irwin kreeg een reisverbod naar Verenigd Koninkrijk en werd daarom vervangen door Ross op het WK. Alcinas gaat dit jaar aan zijn vijfde WK bij de PDC beginnen. Door zijn ervaring gaat Alcinas deze partij volgens ons met 3-1 winnen.

Ryan Searle – Stephen Burton
De tweede partij van de avond zal gaan tussen twee Engelsen, Ryan Searle en Stephen Burton. Searle heeft een erg goed jaar gespeeld dit jaar. Searle bereikte o.a. een finale en een halve finale op de vloer. Daarnaast behaalde hij ook nog eens een kwartfinale op een Euro Tour toernooi. Begin november wist de 31-jarige Engelsman zich te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts. Ondanks hij al zijn wedstrijden verloor in Wolverhampton heeft Searle toch wat ervaring meegenomen op het grote podium. Tijdens de Players Championship Finals kreeg Searle bij de laatste 32 zelfs matchpijlen om Daryl Gurney te verslaan, die miste hij en Gurney werd een aantal dagen later kampioen. Stephen Burton gaat net als Searle zijn debuut maken in Londen. Burton won één van de drie PDPA plaatsen tijdens het laatste kwalificatietoernooi voor het WK. Burton heeft zich vooral op de laatste paar toernooien erg goed in de schijnwerpers laten zien. Zo wist hij de laatste 16 te behalen op de Players Championship Finals met overwinningen op Jermaine Wattimena en Darren Webster. Michael van Gerwen was uiteindelijk te sterk, maar Burton liet een goede indruk achter. Tijdens de PDPA Qualifier noteerde ‘Bertie’ een toernooigemiddelde van 91,63 over drie partijen. Wij verwachten dat dit een spannende partij gaat worden, maar het zal Burton zijn die met een 3-2 overwinning naar de tweede ronde gaat.

Keegan Brown – Karel Sedlacek
De derde partij van de avond gaat tussen de Engelse Keegan Brown en de Tsjech Karel Sedlacek. Brown heeft een zeer constant jaar gedraaid. Hij heeft zich uiteindelijk gekwalificeerd via de Pro Tour Order of Merit (twaalde plaats). Met een gemiddelde van 92,67 over alle Pro Tour toernooien kan gezegd worden dat het terecht is dat Brown aan zijn vijfde WK gaat deelnemen. Brown bereikte dit jaar een kwartfinale en een halve finale op de vloer. Daarnaast wist hij tijdens een Euro Tour ook een kwartfinale te halen. ‘The Needle’ wist zich dit jaar wederom te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts. Brown verloor in een allesbeslissende wedstrijd met 5-4 van Wesley Harms voor een plaats bij de laatste 16. Tijdens het laatste toernooi voor het WK, de Players Championship Finals kwam Brown tot de laatste 32. De 26-jarige Engelsman gaat het opnemen tegen een debutant uit Tsjechië, Karel Sedlacek. Sedlacek wist eind september het Oost-Europese kwalificatietoernooi te winnen. In de finale wist hij te winnen van Pal Szekely met een gemiddelde van 79,17. Sedlacek wist begin november het Tsjechië Open op zijn naam te schrijven, een ranking toernooi van de BDO. Een knappe prestatie van de 39-jarige darter. Op de laatste dag van november nam ‘Kája Zlej’ het in een demostratietoernooi in Praag op tegen Wayne Mardle. Mardle wist de partij verrassend te winnen met 5-3. Wij denken op basis van het niveau dat Brown deze partij eenvoudig met 3-0 in sets gaat winnen.

Michael van Gerwen – Alan Tabern
De laatste partij van de avond gaat tussen de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen en Alan Tabern. Van Gerwen kent een minder goed jaar, maar won nog steeds 18 toernooien. Het laatste toernooi dat de Nederlander won was de World Grand Prix. ‘Mighty Mike’ bereikte ook de finale van de Players Championship Finals, maar verloor 11-9 van Daryl Gurney. Van Gerwen in natuurlijk één van de grote favorieten voor de titel. Hij gaat het opnemen tegen Alan Tabern. Hij won vrijdagmidag in een thriller van Raymond Smith. Tabern kwam 2-0 voor en miste in de derde set 5 matchdarts. Smith kwam helemaal terug tot 2-2, maar uiteindelijk was het toch de ervaren Engelsman die met 3-2 in sets won. Dit deed Tabern met een gemiddelde van 91,12 en een finishpercentage van 41,38%. De mannen hebben 13 keer tegen elkaar gespeeld, waar Van Gerwen er 7 van won. De laatste keer dat Tabern wist te winnen was in 2011 alweer. Als Tabern kan wil maken zal het zijn gemiddelde op moeten schroeven rond de 100. Wij denken toch dat Van Gerwen deze partij eenvoudig gaat winnen, het wordt 3-0 voor de darten uit Vlijmen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.