Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 4 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 4 van het PDC WK. Er komen vanavond geen Nederlanders in actie. Wel komt de nummer 3 geplaatste Peter Wright en de legende uit Singapore in actie. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Luke Humphries vs Adam Hunt
De avond begint met een partij tussen twee grote talenten uit Engeland. Luke Humhpries heeft zijn eerste jaar bij de PDC erop zitten. Hij mag voor de tweede keer meegaan doen aan het PDC WK. Door een halve finale te halen tijdens het laatste Players Championship toernooi van het jaar wist Humphries zich te kwalificeren voor het WK via de Pro Tour Order of Merit. Humphries deed het in 2018 vooral erg goed op de Euro Tour toernooien. Hij kwalificeerde zich voor 6 van de 13 Euro Tour toernooien. Daarvan wist hij het eenmaal tot de finaledag te schoppen. Ook op de Development Tour was ‘Coolhand Luke’ weer oppermachtig. Hij wist de ranking opnieuw te winnen en won 3 toernooien. Een erg succesvol jaar voor Humphries. De 23-jarige Engelsman gaat het in de eerste ronde opnemen tegen Adam Hunt. Hij wist zich te kwalificeren via de PDPA Qualifier. In de finale wist hij af te rekenen met Richie Burnett met 7-4. Hunt heeft een matig jaar achter de rug. ‘The Hunter’ behaalde 4 keer de laatste 16 en één keer de kwartfinales op de vloer. De mannen kwamen elkaar vorig jaar tijdens de Development Tour twee keer tegen, het was Humphries die met 5-3 en 5-1 te sterk was. Wij denken dat het in de eerste ronde tussen deze mannen spannend gaat worden. Humphries wint met 3-2 in sets en gaat voor het eerst naar de tweede ronde van het WK.

Matthew Edgar vs Darius Labanauskas
De tweede partij van de avond gaat tussen de Engelse Matthew Edgar en de Litouwse Darius Labanauskas. Edgar gaat zijn debuut op het WK maken, omdat Corey Cadby zich heeft teruggetrokken. Edgar behaalde 4 keer de laatste 16, waaronder op de European Darts Trophy waar hij te sterk was voor Jeffrey de Graaf en Joe Cullen. Het gemiddelde van Edgar op alle Pro Tour toernooien is 90,64. ‘Prime Time’ gaat het in eerste ronde opnemen tegen de nummer 1 van de PDC Nordic & Baltic, Darius Labanauskas. Labanauskas gaat de allereerste speler uit zijn land worden die meegaat doen aan het PDC WK. Labanauskas wist van de 10 gespeelde Pro Tour toernooien in Scandinavië er 2 te winnen, en dat was in Litouwen. Daarnaast wist ‘Lucky D’ zich ook nog eens voor 5 Euro Tour toernooien te kwalificeren. Zijn beste prestatie was op de Danish Darts Open, waar hij de laatste 16 behaalde. Labanauskas is dus een speler om voor op te letten. De Litouwer heeft 4 keer meegedaan aan Lakeside en dat zal hem in deze wedstrijd tegen Edgar zeker helpen. Labanauskas gaat volgens ons door naar de tweede ronde met een 3-1 overwinning. We spraken met ‘Lucky D’ over zijn debuut op het WK, lees hier het interview.

Ross Smith vs Paul Lim
De derde partij van de avond gaat tussen de Engelse Ross Smith en Paul Lim uit Singapore. Ross Smith is vooral bekend geworden door zijn 9-darter die hij gooide op de Gibraltar Darts Trophy in 2013, dit was de allereerste 9-darter ooit op de Euro Tour. Smith gaat dit jaar deelnemen aan zijn tweede PDC WK door een prima jaar op de Pro Tour. Smith bereikte 3 keer de laatste 16, waaronder op de Dutch Darts Championship. ‘The Smudger’ wist zich dit jaar voor 4 Euro Tour toernooien te kwalificeren. Smith zijn gemiddelde over alle Pro Tour toernooien was 92,78. Daarnaast lukte het de Engelsman ook om de World Series of Darts Finals te bereiken. Hij werd weliswaar in de eerste ronde uitgeschakeld, maar hij heeft toch wat podiumervaring erbij. Smith gaat het opnemen tegen de nummer 4 van de Asian Tour, Paul Lim. Hij wist dit jaar tijdens de Asian Tour drie finales te halen, waar hij er één van won. Lim kwam op een gemiddelde van 88,21 terecht na 12 Asian Tour toernooien. Dit bracht de 63-jarige darter uit Singapore op zijn elfde PDC WK. Dit gaat wederom een wedstrijd worden met een beslissende set. Wij denken dat de ervaring van Lim meegaat helpen aan de overwinning; 3-2.

Peter Wright vs Toni Alcinas
De laatste partij van de avond gaat tussen de nummer 3 geplaatste Peter Wright en Toni Alcinas. Wright kent wederom een constant jaar. Hij wist dit jaar 10 finales te winnen waarvan hij er 2 won. Daarnaast bereikte Wright nog eens 4 kwartfinales en 12 halve finales. Wright gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Toni Alcinas. Alcinas wist zaterdagavond te winnen van een matige Craig Ross. Alcinas noteerde een gemiddelde van 86,03 en een finishpercentage van 42,86%. Alcinas zal toch wel een punt of 10 hoger moeten scoren tegen Wright als hij kans wil maken. De heren speelden op de Players Championship Finals ook al tegen elkaar en toen won Wright met 6-2. De stand in de onderlinge ontmoetingen is 7-0 in het voordeel van ‘Snakebite’! Op basis daarvan denken we dat Wright met 3-1 in sets wint.

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.