Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 6 Middagsessie

Vanmiddag gaat dag 6 van het WK van start. Op de zesde dag van het WK komen onder andere Robert Thornton, Krzysztof Ratajski en Darren Webster in actie. Lees hieronder de voorbeschouwing van de middagsessie.

Robert Thornton – Daniel Larsson
De middag begint met een prachtig potje tussen Robert Thornton en Daniel Larsson. Thornton kent een moeizaam jaar. Hij is uit de top 32 gevallen en dat erg lang geleden dat hij buiten die top 32 stond. Hierdoor is hij voor het WK gekwalificeerd via de Pro Tour Order of Merit. Thornton wist in heel 2018 maar één kwartfinale te halen. Wel wist hij zich 7 keer voor de Euro Tour te kwalificeren. De Schot kwam net te kort om het EK te halen. De enige twee majors voor ‘The Thorn’ waren de UK Open en de Players Championship Finals. Bij beide toernooien was de laatste 64 het eindstation. Thornton gaat het in de eerste ronde opnemen tegen de nummer 2 van de afgelopen PDC Nordic & Baltic Tour, Daniel Larsson. Misschien klinkt het misschien vreemd, maar de ervaren Daniel Larsson gaat zijn debuut maken op het PDC WK. Larsson bereikte in totaal 3 finales op de PDC N&B Tour, waarvan hij er 2 van won. Daarnaast werd Larsson met Team Zweden Europees Kampioen, door het teamevent te winnen. In de finale versloegen ze Team Nederland met 9-6! Dit zal een spannende partij worden, ook omdat Thornton niet in de beste vorm van zijn carrière zit. Ondanks de mindere vorm denken we dat het Thornton de partij met 3-2 gaat winnen.

Ricky Evans – Rowby-John Rodriguez
De tweede partij van de middag gaat tussen Ricky Evans en Rowby-John Rodriguez. Evans kent een erg goed jaar. Hij is voor het WK geplaatst via de Pro Tour Order of Merit, daar werd hij namelijk tweede op. In 2018 wist ‘Rapid’ Ricky vijf kwartfinales te behalen, waaronder hij één keer de finale. Dat was tijdens de Dutch Darts Championship. Hij verloor de finale weliswaar van Ian White, maar door dit resultaat was Evans zeker voor het WK en het EK. Tijdens het EK versloeg Evans de Noord-Ier Daryl Gurney met 6-4, een ronde later was James Wade te sterk met 10-5. Op de Players Championship Finals behaalde Evans ook de laatste 16, waar Jonny Clayton te sterk was. Evans gaat spelen tegen de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Rodriguez heeft een matig jaar achter de rug. Op geen enkele Players Championship toernooi bereikte de Oostenrijker de laatste 16. De beste resultaten van de 24-jarige darter kwamen uit de Development Tour. Zo behaalde hij dit jaar twee finales, waarvan hij er één won. Rodriguez kwalificeerde zich echter voor het WK via het Zuid-Oost Europese kwalificatietoernooi. In de finale versloeg ‘Little John’ zijn broertje Roxy-James Rodriguez met 6-4. Als we kijken naar de geschiedenis tussen beide mannen, hebben ze 3 keer tegen elkaar gespeeld. Evans won er 2, maar de drie ontmoetingen waren wel ruim vier jaar geleden. Op basis van de vorm denken we dat Evans deze partij met 3-1 gaat winnen.

Krzysztof Ratajski – Seigo Asada
De derde partij van de middag is een ware kraker tussen de Pool Krzysztof Ratajski en Seigo Asada. Ratajski heeft zich zonder tourkaart geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. Ratajski heeft zijn ponden vooral verdiend tijdens de Euro Tours, UK Open Qualifiers en de laatste 4 Players Championship. Tijdens de zeven Euro Tours die de Pool heeft gespeeld behaalde hij maar éénmaal de finaledag. Tijdens de UK Open Qualifiers deed Ratajski het beter, want het laatste toernooi wist hij te winnen. Ratajski deed daarnaast ook mee aan de Challenge Tour. Hij stond erg hoog in de ranking waardoor Ratajski vier Players Championship toernooien mocht spelen. Op de eerste 2 toernooien verloor ‘The Polish Eagle’ twee keer in de eerste ronde. Het derde en vierde toernooi ging stukken beter, want hij beide toernooien!!! Hierdoor kwalificeerde hij zich ook voor de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Bij beide toernooien verloor de 41-jarige speler bij de laatste 16. De Pool gaat het opnemen tegen de Japanner, Seigo Asada. Asada was dit seizoen erg succesvol op de Asian Tour. Asada behaalde vier finales, waarin hij drie keer de sterkste was. Toch wist ‘The Ninja’ zich niet via de Asian Tour te kwalificeren voor het WK, Asada won hij kwalificatietoernooi in Japan dat ook deelname toeschonk aan het WK. Dit zal een wedstrijd worden met een beslissende set, wie die set gaat winnen zal liggen aan wie de minste zenuwen heeft. Wij spraken met Asada in aanloop naar het WK, het interview is hier terug te lezen.

Darren Webster – Vincent van der Voort
Vincent van der Voort speelde gisteren een prima partij tegen Lourence Ilagan. Hij werd in de 3-1 gewonnen wedstrijd wel flink getest door de Filipijn. Hij noteerde een gemiddelde van 94. Vandaag treft hij Darren Webster en hij zal het Vincent waarschijnlijk nog lastiger gaan maken dan Ilagan deed. De 50-jarige Engelsman heeft de laatste jaren een goede comeback gemaakt en hij is momenteel de nummer 13 van de wereld. Op het WK van vorig jaar behaalde hij de kwartfinale, waarin hij uiteindelijk verloor van Jamie Lewis. Ook de rest van 2018 was redelijk succesvol, want op andere majors haalde hij ook 3 keer de kwartfinale. Op het WK van vorig jaar noteerde hij in zijn 4 partijen steeds gemiddelden van tussen de 90 en 95, maar dat kan Vincent natuurlijk ook! Van der Voort heeft 6 keer eerder tegen ‘The Demolition Man’ gespeeld en hij wist hem 4 keer te verslaan. Waarschijnlijk is Webster een tegenstander waar de Nederlander standaard goed tegen speelt. Wij verwachten dat Vincent zijn goede spel van gisteren doorzet en dat hji met 3-2 wint!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *