Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 7 Avondsessie

Vanavond gaat dag 7 van het PDC WK verder. Vanavond zien we alleen maar tweede ronde partijen, waaronder Ron Meulenkamp tegen Michael Smith. Lees hier onze voorbeschouwing.

James Wilson vs William O’Connor
De avond begint met een partij tussen James Wilson en William O’Connor. Wilson heeft een goed jaar achter de rug. De Engelsman wist in 2018 zes kwartfinales, twee halve finales en een finale te bereiken. De finale kwam tijdens een Euro Tour in Duitsland, waar Michael van Gerwen met 8-6 te sterk was. Op de World Grand Prix wist Wilson de kwartfinales te halen met overwinningen op Simon Whitlock en Adrian Lewis. In de kwartfinales was Peter Wright te sterk. Tijdens de Players Championship Finals kwam ‘The Lethal Biscuit’ niet verder dan de tweede ronde. William O’Connor is de tegenstander van Wilson. O’Connor won in de eerste ronde met 3-0 in sets van Yordi Meeuwisse. In die partij noteerde de Ier een gemiddelde van 87,12 en een dubbelpercentage van 40,71%. De mannen hebben twee keer tegen elkaar gespeeld, en ze wonnen er allebei één. Wij denken om basis van de resultaten over het hele jaar dat Wilson deze partij met 3-1 in sets gaat winnen.

Simon Whitlock vs Ryan Joyce
In de tweede partij van de avond komt Simon Whitlock in actie, hij speelt tegen Ryan Joyce. Whitlock heeft een sterk jaar gespeeld. Hij bereikte in oktober de finale van de European Championship, waar James Wade met 11-7 te sterk was. Daarnaast bereikte hij ook de finales van de Danish Darts Open en de International Darts Open waar Mensur Suljovic en Gerwyn Price de titels pakten. Op de World Series of Darts Finals en de Grand Slam of Darts bereikte de Australiër tweemaal de kwartfinales. Tijdens de Players Championship Finals werd Whitlock in de tweede ronde uitgeschakeld door Gary Anderson, wat natuurlijk geen schande is. Whitlock gaat in de tweede ronde spelen tegen Ryan Joyce. Joyce won eenvoudig van Anastasia Dobromyslova met 3-0 in sets. De Engelsman noteerde een gemiddelde van 90,34 en een finishpercentage van 40,91%. Niet slecht dus als debutant. Dit jaar hebben ze twee keer tegen elkaar gespeeld tijdens de Players Championships. Beide keren won Whitlock. Wij denken ook dat Whitlock deze partij gaat winnen met 3-1 in sets.

Michael Smith vs Ron Meulenkamp
In de derde partij van de avond is het tijd voor één van de grote favoriet, Michael Smith gaat het opnemen tegen Ron Meulenkamp. Smith is bezig aan misschien wel zijn beste jaar bij de PDC. In 2018 wist Smith acht finales te bereiken, waarvan hij er drie won. Zo behaalde hij de finale van de Premier League en de World Series of Darts Finals. De finale van de Premier League ging kansloos verloren tegen Michael van Gerwen, maar in de finale van de World Series Finals miste Smith 3 matchdarts, uiteindelijk pakte Wade de titel met een 11-10 overwinning! Het talent van ‘BullyBoy’ begint er echt uit te komen. Smith gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Ron Meulenkamp. De Nederlander wist een 2-0 achterstand is sets goed te maken in een 3-2 overwinning. In de partij noteerde Meulenkamp een gemiddelde van 93,56 en een dubbelpercentage van 27,78%. Niet slecht dus, maar als hij kans wil maken zal zijn dubbels wel beter moeten. In de onderlinge ontmoetingen leidt Smith met 4-2, maar won Meulenkamp de laatste 2 ontmoetingen. In een eerder interview met De Metro gaf de darter uit Almere aan dat hij erg graag tegen Smith wilde gooien. Wij denken dat Meulenkamp gaat verrassen vanavond tegen Smith, omdat Meulenkamp niet heel snel gooit en Smith uit het spel kan gaan halen. De Nederlander gaat volgens ons met 3-2 winnen.

James Wade vs Seigo Asada
De laatste partij van de avond gaat tussen James Wade en Seigo Asada. Wade is aan een goed laatste half jaar bezig, met daarin twee titels. Hij won de European Championship en de World Series of Darts Finals op een rij en gaf beide titels aan zijn zoontje Arthur. Voor de rest in 2018 haalde ‘The Machine’ drie kwartfinales, zes halve finales en verloor 4 finales. Wade gaat het in zijn eerste partij opnemen tegen Seigo Asada. Asada wist dinsdagmiddag Krzysztof Ratajski met 3-2 te verslaan, na 2-0 achter hebben te staan. Asada miste vooral in het begin van de partij veel dubbels, maar kwam steeds beter in het spel en eindigde op een gemiddelde van 90,64 en een finishpercentage van 44,44%. Wij denken dat dit wederom een spannend partij gaat worden, maar Wade gaat deze partij toch met 3-1 in sets winnen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *