Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 7 Middagsessie

We zijn alweer een weekje onderweg met het PDC WK en er zijn al heel wat gekke dingen gebeurd. Vanmiddag staan er 2 Nederlanders en de Belg Kim Huybrechts op het programma. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Nathan Aspinall – Geert Nentjes
De 20-jarige Geert Nentjes is eigenlijk de grote onbekende van de deelnemende Nederlanders op het WK. Zijn succes op de Development Tour heeft hem een plaatsje opgeleverd in het Alexandra Palace. Ook bij de volwassen heren heeft hij zich al wel laten gelden, want hij plaatste zich voor de UK Open in Maart. Daar wist hij helaas geen wedstrijd te winnen. We weten verder niet echt hoe de student Technische Bedrijfskunde momenteel in vorm steekt, maar je plaatst je natuurlijk niet zomaar voor het WK. Zijn tegenstander is de 27-jarige Nathan Aspinall. Aspinall wist in september nog een vloertoernooi te winnen, wat best als een verrassing kwam. Ook op verschillende majors heeft de jonge Engelsman al geregeld wat wedstrijden gewonnen. Ook op Players Championship Finals overleefde hij een ronde tegen Martin Schindler met een gemiddelde van 96, maar hij strandde tegen James Wade. Aspinall heeft zich geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. Aspinall maakt net als Nentjes zijn debuut, dus wat dat betreft zijn ze aan ervaring gelijk. Op het grote podium over het algemeen heeft Aspinall wel meer ervaring en we denken dat dat hem de overwinning oplevert. We denken dat Nentjes met 3-1 ten onder gaat.

Jeffrey de Graaf – Noel Malicdem
Ook in de tweede partij van vanmiddag vinden we direct een Nederlander terug. De 28-jarige Jeffrey de Graaf doet al voor de zesde keer mee aan een WK, maar hij won nog nooit een wedstrijd. Dit jaar won de Graaf op de vloer net genoeg wedstrijden om mee te mogen doen aan het WK, nadat hij vorig jaar afwezig was. Één halve finale en vele plaatsen bij de laatste 32 waren genoeg voor een eerste rondewedstrijd op het allerhoogste podium. Hij plaatste zich dus via de Pro Tour Order of Merit. De voormalig finalist op de BDO World Trophy kwam op de Players Championship Finals in de eerste ronde helaas niet voorbij Darren Webster. De Filipijn Noel Malicdem is de tegenstander van de Graaf. Als Malicdem net zo goed gooit als zijn landgenoot Ilagan deed tegen van der Voort, kan de Graaf flink in de problemen komen. Malicdem heeft zich voor het WK geplaatst via de PDC Asian Tour, waar hij in maart zelfs nog een 9-darter gooide! Ook versloeg hij enkele keren toppers zoals Lim en Ilagan, dus hij kan een lastige tegenstander zijn voor de Graaf. Wij denken echter dat de Graaf zich goed heeft voorbereid voor het WK en dat hij met 3-2 wint! Wij spraken met De Graaf vooraf het WK, het interview is hier terug te lezen.

Joe Cullen – Brendan Dolan
Van Joe Cullen wordt door de kenners veelvuldig een toekomstig plekje in de top 10 van de wereld verwacht en hij timmert hard aan de weg. ‘Rockstar’ is momenteel de nummer 14 op de order of merit. Dit jaar heeft hij zijn opmars vooral een vervolg gegeven met een halve finale op het EK en een kwartfinale op de World Matchplay. Ook op de Eurotour speelde Cullen een karrenvracht aan kwartfinales en halve finales. Zit er misschien zelfs een Premier League plekje in voor hem? Dan zal hij eerst een heel goed WK moeten spelen en een kwartfinale is heel goed mogelijk met de uitschakeling van Wright. Eerst zal hij echter nog voorbij Dolan moeten komen en dat zal ook zeker niet makkelijk worden. Dolan won in zijn eerste rondepartij heel eenvoudig van de Chinees Liu. Hij werd echter totaal nog niet getest bij zijn 3-0 overwinning, waardoor een gemiddelde van 86 volstond. Dolan is over het algemeen een langzame speler, terwijl Cullen graag snel doorgooit. Wellicht kan dit een factor gaan spelen vanmiddag, maar we verwachten dat Cullen zich erop instelt. Daarom denken we ook dat Cullen de wedstrijd gaat winnen met 3-1.

Kim Huybrechts – Daniel Larsson
Zoals bekend speelde Huybrechts absoluut geen fijn jaar bij de PDC. Vooral door een depressie was hij niet op zijn best en dat vinden we jammer om te zien. Een Kim Huybrechts in vorm is namelijk voor elke tegenstander een groot gevaar. Hij haalde nog wel de halve finale op de World Cup of Darts en hij wist de laatste 16 te bereiken op de World Matchplay en de UK Open, maar Kim kan meer. Op de Players Championship Finals verloor hij in de eerste ronde van Steve Beaton, maar het gooien zag er wel weer heel soepel uit bij de Belg. Wellicht kan hij de lastige tijd dankzij dit WK achter zich laten met een goede run. De tegenstander van Huybrechts is Daniel Larsson, die gisteren Thornton met 3-1 van de mat veegde. Hij gooide 91 gemiddeld en dat zou Huybrechts nog weleens in de problemen kunnen brengen, aangezien de Belg niet op zijn best is. Beide heren troffen elkaar 1 keer eerder op een Eurotour en toen won Kim met 6-2. We verwachten dat Huybrechts vanmiddag een lastige kluif zal hebben aan zijn Zweedse opponnent, maar dat hij wel met 3-2 aan het langste eind trekt.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *