Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jacques Labre

WDF Weekoverzicht: Fransman domineert in Spanje

Afgelopen weekend werd er één WDF Rankingtoernooi georganiseerd. De dag na de WDF Europe Cup in Spanje werd de eerste editie van de Spanish Open gespeeld. Lees hier meer.

Spanish Open

Afgelopen zondag begonnen 240 heren en 120 dames aan het ‘Silver’-gerankte Spanish Open in Grandia. Neil Duff heeft zijn teleurstellende week in Spanje in mineur afgesloten. Hij verloor meteen in de eerste wedstrijd van Paavo Myller met 4-2. Ook James Hurrell kwam niet in de punten, hij verloor bij de laatste 64 van Carles Arola. Andere aanzienlijke spelers die de laatste 32 niet wisten te bereiken waren Danny van Trijp, Patrick Kovacs, Benjamin Drue Reus, David Concannon, James Richardson, Jesus Noguera, Ciaran Teehan en Nick Kenny.

Twee Nederlanders wisten de laatste 32 wél te bereiken; Jelle Klaasen en Wesley Plaisier. Voor Klaasen was dat ook meteen het eindstation, hij liet zich verrassen door Mindaugas Barauskas met 4-2. Bij de laatste 16 waren er nog spelers uit 16 verschillende landen over, waaronder Noorwegen (Cor Dekker), Spanje (Mark Farmer) en Slowakije (Stefan Hajek). Plaisier bleef winnen en bereikte na overwinningen op Farmer (4-0) en Dekker (4-2) de halve finales. Daarin moest de Nederlander zich toch erkennen, de Tsjech Vitezslav Sedlak was met 5-2 te sterk. Aan de andere kant van het schema was het de WDF Europees Kampioen die zijn tweede finale op een rij bereikte; Jacques Labre. De Fransman versloeg Chris Gilliand met 5-1 in de halve finales.

In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In leg 5 miste Sedlak drie pijlen om zijn eigen leg te houden, waarna Labre met een knappe 100-finish de break plaatste en de 3-2 voorsprong pakte. Labre volgde dit op met een 18-darter en had zo het verschil gemaakt. Daarna gingen er 4 legs met de darts mee. In leg 10 miste de Fransman 6 matchdarts, waardoor Sedlak via dubbel 16 terug kon breaken naar 5-5. Labre startte met 180, maar het was Sedlak die als eerste matchdarts kreeg in leg 11. Echter miste hij tweemaal, waardoor Labre met een 75-finish alsnog de titel pakte! De Fransman domineert in Spanje, wat een week voor ‘Biko’!

Bij de dames had Beau Greaves zich teruggetrokken, waardoor er kansen lagen voor andere spelers. Rhian O’Sullivan en de Nederlandse Lerena Rietbergen bereikten de finale. Voor Rietbergen was het een eerste WDF-finale bij de dames. Onderweg naar de finale werden o.a Deta Hedman (4-1), Kirsi Viikikainen (4-2) en Monique Lessmeister (5-3) verslagen. In de finale was het O’Sullivan die met haar ervaring met 6-2 won en zo haar vierde WDF-rankingtitel op haar naam schreef.

Heren
Halve finales
Jacques Labre 5-1 Chris Gilliand
Vitezslav Sedlak 5-2 Wesley Plaisier

Finale
Jacques Labre 6-5 Vitezslav Sedlak

Dames
Halve finales
Rhian O’Sullivan 5-4 Almudena Fajardo
Lerena Rietbergen 5-3 Monique Lessmeister

Finale
Rhian O’Sullivan 6-2 Lerena Rietbergen

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *