Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jelle Klaasen - Romanian Darts Festival 2022

WDF Weekoverzicht: Klaasen bereikt finale in Roemenië

Afgelopen weekend ging het vooral om de WDF-toernooien in Roemenië. Er staat namelijk een ‘Bronze’- en ‘Silver’-toernooi op het programma. In Nieuw-Zeeland en Australië werd ook gedart. Lees hier meer.

South Island Masters

Zaterdag werd in het Nieuw-Zeelandse plaatsje Invercargill de South Island Masters gespeeld, een toernooi in de categorie ‘Bronze’. De opkomst was mager, slechts 41 heren en 20 dames stonden aan de oche en streden mee voor de titels. Bij beide competities werd er gestart in poules. Bij de heren waren de grote favorieten Haupai Puha, Ben Robb en Warren Parry. Parry liet zich in de kwartfinales verrassen door Mike Thomas die met 4-3 won. Puha en Robb maakten hun favorietenrol wederom waar en stonden weer tegenover elkaar in de finale. Puha verloor op weg naar de finale geen enkele leg in de knock-outfase. In de finale was het wederom spannend, net als in de finale van de Canterbury Open die Puha met 5-3 won. Dit keer ging het andersom, Robb mocht zegevieren met een 5-3 overwinning en pakte daarmee zijn eerste WDF-titel van 2022.

Bij de dames was er opnieuw succes voor Nicole Regnaud. Van de laatste twee WDF-toernooien in Nieuw-Zeeland bereikte ze de finale, waarvan ze één keer de titel pakte. Dit was afgelopen weekend wederom het geval. In de finale had ze weinig moeite met Desi Mercer, het werd 4-0. Door deze overwinning neemt ze ook de eerste plek over in de WDF Nieuw-Zeeland ranking.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 4-1 Darren Dummigan
Ben Robb 4-0 Mike Thomas

Finale
Ben Robb 5-3 Haupai Puha

Dames
Halve finales
Desi Mercer 4-0 Vani Bakami
Nicole Regnaud 4-3 Tina Osborne

Finale
Nicole Regnaud 4-0 Desi Mercer

Romanian Classic

In Boekarest stond zaterdag de beginrondes van de ‘Bronze’-gerankte Romanian Classic op het programma. Een totaal van 228 heren en 36 dames hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Meteen vielen er in de eerste twee rondes een aantal verrassingen. Dean Winstanley en Ryan Murray verloren meteen in hun eerste partij, terwijl Francesco Raschini en Andy Baetens een ronde later al afscheid moesten nemen.

Drie Nederlanders wisten wel weer goed te presteren. Jelle Klaasen, Alexander Merkx en Moreno Blom behaalden alle drie minimaal de laatste 16 en blijven daarmee belangrijke punten behalen voor de WDF-ranking. Dit was het eindstation voor Merkx en Blom die verloren van respectievelijk Arron Monk en Mike Gillet. Beide heren stoomden vervolgens door naar de halve finales, net als Klaasen en Luke Littler. De 15-jarige Engelsman verloor geen enkele leg op weg naar de halve finales! De halve finales van de heren en de finale van de dames werden zondag afgewerkt op het podium.

In de halve finales (op de zondagmiddag) had Luke Littler weinig moeite met landgenoot Arron Monk, het werd 4-1 voor de tiener. Jelle Klaasen werd de andere finalist, hij kwam terug van een break achterstand om met 4-2 te winnen van Mike Gillet. In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Littler de eerste break, met een 86-finish in 12 darts kwam de Engelsman 3-1 voor. Toch kreeg Klaasen een leg later vier pijlen om meteen terug te breaken, maar miste ze alle 4. Littler verzilverde de break door dubbel 10 te gooien. ‘The Nuke’ liet de Nederlander niet meer in de wedstrijd komen, met een 180’er en een 140-finish schreef Littler op magistrale manier de Romanian Classic op zijn naam.

Bij de dames won de Tsjechische Jitka Císarova de titel. In de finale versloeg ze Roz Bulmer 4-1 voor haar derde WDF-titel binnen een week. Bulmer kan ook tevreden zijn met haar resultaat, ze versloeg in de halve finales Beau Greaves met 4-2.

Heren
Halve finales
Luke Littler 4-1 Arron Monk
Jelle Klaasen 4-2 Mike Gillet

Finale
Luke Littler 5-1 Jelle Klaasen

Dames
Halve finales
Roz Bulmer 4-2 Beau Greaves
Jitka Císarova 4-1 Veronika Ihász

Finale
Jitka Císarova 4-2 Roz Bulmer

Victoria Classic

Zondag werd in Australië de Victoria Classic gespeeld, een toernooi in de categorie ‘Silver’. In totaal deden 16 dames en 32 heren mee aan het toernooi. Bij beide toernooien werd er gestart in poules. Iedereen in de poulefase ging ook door naar de knockout-fase. Bij de heren kwamen de topspelers in de eindfase toch boven drijven. Verrassend genoeg verloor Raymond Smith net als Brody Klinge en Aaron Morrison al in de kwartfinales. In de halve finale versloeg Mal Cuming met 7-3 Jeremy Fagg, terwijl Peter Machin in een spannende partij Michael Cassar uitschakelde met 7-5.

De finale bij de heren werd gespeeld in een best of 15 legs. De eerste 4 legs van de finale gingen in prima darts met de darts mee, waaronder een 104-finish van Machin. In de vijfde leg was het ook Machin die de break plaatste, met een 19-darter kwam hij 3-2 voor en verzilverde de break in 16 darts. Toch wist Cuming de partij snel weer recht te trekken, dankzij een 130-finish in de eigen leg en een 15-darter voor de break stond het na 8 legs 4-4. Vervolgens werd er over en weer gebroken. Zo gooide Machin 68 uit in de leg zijn landgenoot, terwijl Cuming tweemaal 80 uitgooide en een beslissende leg afdwong. De vijftiende leg mocht Cuming beginnen en gooide o.a. een 180’er. Toch moest Cuming een matchdart overleven, Machin miste een 122-finish op de bull voor de titel. Cuming bleef rustig en pakte via dubbel 16 de titel door de finale met 8-7 te winnen.

Bij de dames ging de titel naar de beste Australische darter van dit moment, Tori Kewish. In een spannende finale was ze met 6-5 net te sterk voor Kym Mitchell. Mitchell stond zelfs 5-3 voor, maar kon het niet afmaken. Bij de jongens ging de titel naar Zac Tabb.

Heren
Halve finales
Mal Cuming 7-3 Jeremy Fagg
Peter Machin 7-5 Michael Cassar

Finale
Mal Cuming 8-7 Peter Machin

Dames
Halve finales
Tori Kewish 5-3 Lyn Morrison
Kym Mitchell 5-2 Amanda Loch

Finale
Tori Kewish 6-5 Kym Mitchell

Jongensfinale
Zac Tabb 3-0 Tom Smith

Romanian Open

Zondag werd het ‘Silver’-gerankte Romanian Open afgewerkt in Boekarest. In totaal hadden 220 heren en 36 dames zich ingeschreven voor het toernooi. Een teleurstellend weekend werd het voor Francesco Raschini en Andy Baetens, beide heren wisten geen punten te behalen in Roemenië. Ook Arron Monk en Ryan Murray verloren vroegtijdig in het toernooi.

Waar zaterdag drie Nederlanders minimaal de laatste 16 behaalden, was dit zondag bij de kwartfinales het geval. Één Nederlander behaalde het podiumprogramma, Moreno Blom versloeg Chris Landman met 4-2 in de kwartfinales. Jelle Klaasen was ook dichtbij een plaats bij de halve finales, maar moest na een 3-0 voorsprong toch de overwinning aan Scott Marsh laten. De overige twee halve finalisten waren Patrik Kovács en Jordan Brooks. De laatstgenoemde versloeg WDF-wereldkampioen Neil Duff met 4-2 in de kwartfinales.

In de halve finales versloeg Scott Marsh met 4-2 Moreno Blom, die 4 darts miste op de dubbel om er 3-3 van te maken. In de andere halve finale was Patrik Kovács in een matige partij te sterk voor Jordan Brooks. Een spannende finale werd het totaal niet. Marsh kon geen enkel moment in de finale zijn normale niveau vinden, wat resulteerde in een 5-0 overwinning voor Kovács die hiermee belangrijke punten pakken richting het WDF WK!

Bij de dames bleek de WDF nummer 1 Beau Greaves opnieuw onverslaanbaar te zijn. Op weg naar de finale verloor ze al geen enkele leg en daarmee ging ze in de finale mee verder. Ze versloeg Jo Clements met 5-0, waaronder een 144-finish om de wedstrijd naar zich toe te trekken!

Heren
Halve finales
Scott Marsh 4-2 Moreno Blom
Patrik Kovács 4-2 Jordan Brooks

Finale
Patrik Kovács 5-0 Scott Marsh

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-0 Talita Biagetti
Jo Clements 4-1 Veronika Ihász

Finale
Beau Greaves 5-0 Jo Clements

Image courtesy of FOTO: Facebook Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *