Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler

WDF Weekoverzicht: Littler pakt dubbel in Bridlington

Het was afgelopen weekend erg druk met WDF-toernooien die op het programma stonden. Er werden 3 ‘Silver’-toernooien en 2 ‘Bronze’-toernooien afgewerkt. Lees hier meer.

Auckland Open

Het drukke WDF-weekend begon met een ‘Bronze’-toernooi in Auckland, de Auckland Open. Een totaal van 36 dames en 96 heren deden een gooi naar de titel. Bij de heren was Ben Robb de grote favoriet, aangezien Haupai Puha in Amsterdam aanwezig was voor de World Series Finals. Tot de halve finales kende de Nieuw-Zeelander geen problemen. In de halve finale trof hij Darren Dummigan, die een paar weken geleden zijn eerste DPNZ Tour-titel op zijn naam schreef. Robb haalde zijn niveau niet en moest zich met 4-0 erkennen in zijn landgenoot.

In de finale was Alan Skayman de tegenstander. Dummigan begon sterk aan de finale door de eerste twee legs te pakken, maar zag Skayman met een 18- en 16-darter er snel 2-2 van maken. Dit goede gevoel nam de Nieuw-Zeelander mee naar het resterende gedeelte van de finale. Met twee 19-darters en een 16-darter trok Skayman de finale met 5-2 over de streep. Het is ook meteen de eerste WDF-titel voor Skayman.

Bij de dames ging de titel naar Nicole Regnaud. In de halve finales werd Desi Mercer met 4-2 aan de kant gezet, waarna ze Victoria Monaghan met 4-1 versloeg in de finale. Bij de 16 verloor de nummer 1 geplaatste Wendy Harper verrassend met 3-2 van Hanuere Pene.

Heren
Halve finales
Darren Dummigan 4-0 Ben Robb
Alan Skayman 4-3 Craig Brown

Finale
Alan Skayman 5-2 Darren Dummigan

Dames
Halve finales
Victoria Monaghan 4-1 Sampan Boggs
Nicole Regnaud 4-2 Desi Mercer

Finale
Nicole Regnaud 4-1 Victoria Monaghan

British Classic

Afgelopen zaterdag stond in Bridlington het ‘Silver’-gerankte British Classic op het programma. Een totaal van 415 heren en 88 dames stonden aan de oche om te strijden voor de titels. Zeven Nederlanders deden mee in het herentoernooi, waaronder Moreno Blom, Jelle Klaasen en Jitse van der Wal. Voor de geplaatste Blom zat het toernooi er al snel op, in de tweede ronde werd hij uitgeschakeld.

Klaasen wist als enige Nederlander de laatste 32 te halen, hierin werd hij met 4-1 verslagen door Carl Wilkinson. Van de 16 geplaatste spelers wisten er slechts zes de laatste 16 halen, waaronder Luke Littler, James Hurrell en Mark Barilli. Littler liet zijn klasse opnieuw zijn, met gemiddeldes van 96, 101 en 113 op een rij bereikte hij de finale. Paul Mitchell was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jordan Brooks (4-2), James Hurrell (4-2) en Mark Barilli (4-1) om de halve finales te halen. Een finale kwam er niet voor de Engelsman, voormalig PDC-tourkaarthouder Carl Wilkinson was met 4-1 te sterk.

De finales werden zondag afgewerkt op het hoofdpodium. Een spannende finale werd het niet, Littler liet zien waarom hij één van de grootste darttalenten is op dit moment. De jonge Engelsman won alle vijf gespeelde legs en deed dat in 16,13,13,14 en 15 pijlen wat resulteerde in een gemiddelde van ruim 105!

Bij de dames ging Deta Hedman er met de titel vandoor. In de halve finales moest ze meerdere matchdarts overleven tegen Eve Watson. In de finale had ze vervolgens weinig problemen met de Nederlandse Aletta Wajer. Met een 5-2 overwinning schreef Hedman voor de vierde keer de British Classic op haar naam.

Heren
Halve finales
Luke Littler 4-0 Tavis Dudeney
Carl Wilkinson 4-1 Paul Mitchell

Finale
Luke Littler 5-0 Carl Wilkinson

Dames
Halve finales
Deta Hedman 4-3 Eve Watson
Aletta Wajer 4-1 Paula Jacklin

Finale
Deta Hedman 5-2 Aletta Wajer

Witch City Open

Zaterdag stond in het Amerikaanse Nashua het ‘Silver’-gerankte Witch City Open op het programma. Een totaal van 177 heren, 71 dames, 8 jongens en 10 meisjes deden een gooi naar de titel. Bij de heren waren Leonard Gates, Jim Widmayer, Kevin Luke en Bruce Robbins de top 4 geplaatste spelers. Alleen Widmayer wist de kwartfinales te bereiken. Robbins bereikte de kwartfinales wel, maar moest zich daarin erkennen in de Canadees Rick Fortin.

Uiteindelijk bleven Gates en Luke over in de finale. Gates had in zijn laatste drie partijen een beslissende leg nodig om de wedstrijd te winnen. Na een gelijkopgaande start wist Gates de eerste break te produceren in leg 4, in 15 pijlen kwam hij op een 3-1 voorsprong. De break kon Gates niet verzilveren, na wat gemiste pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Luke via dubbel 10 terug breaken en wist er met een 80-finish 3-3 van te maken. De overige drie legs gingen met de darts mee. In de beslissende negende leg wist ‘Soldier’ een 14-darter te gooien om de titel binnen te halen.

Bij de dames maakte Cali West haar favorietenrol waar. De nummer één geplaatste versloeg Andrea Taylor met 4-3 in de halve finales, waarna ze in de finale geen leg verloor tegen Carolyn Mars; 5-0. De jeugdtoernooien werden gewonnen door Colin Finnegan en Taylor Farrell.

Heren
Halve finales
Leonard Gates 5-4 Rick Fortin
Kevin Luke 5-3 Lorne Langlais

Finale
Leonard Gates 5-4 Kevin Luke

Dames
Halve finales
Cali West 4-3 Andrea Taylor
Carolyn Mars 4-1 Tracy Feiertag

Finale
Cali West 5-0 Carolyn Mars

Jongens finale
Colin Finnegan 3-2 Seth Patenaude

Meisjes finale
Taylor Farrell 3-2 Kellie Buzzell

North Queensland Classic

Zondag stond in North Mackay, Australië, het ‘Bronze’-gerankte North Queensland Classic op het programma. Het aantal deelnemers viel tegen, slechts 32 heren en 12 dames deden een poging om de titel te pakken.

Bij de heren won Dave Marshall zijn tweede WDF-titel uit zijn carrière, zijn eerste sinds 2009. In de groepsfase verloor de Australiër alleen van Donovan Lottering met 3-2. Na de groepsfase versloeg hij Bill Kudub (4-1), Michael Lacey (4-3) en Peter Willmott (4-3) om de finale te behalen. In de finale was Jackson Davies de tegenstander. Marshall kwam op een 3-1 voorsprong, maar zag Davies helemaal terug komen tot 4-4. In de beslissendeleg miste Davies 6 matchdarts, waardoor Marshall in 32 (!) pijlen alsnog aan het langste eind trok.

Bij de dames mocht Kathleen Martin zegevieren. In de halve finales en finale had ze een beslissende leg nodig om Juanita Barke en Maureen Homer mer 4-3 te verslaan.

Heren
Halve finales
Dave Marshall 4-3 Peter Willmott
Jackson Davies 4-3 Ryan Smith

Finale
Dave Marshall 5-4 Jackson Davies

Dames
Halve finales
Kathleen Martin 4-3 Juanita Barke
Maureen Homer 4-1 Seini Vakanofiti

Finale
Kathleen Martin 4-3 Maureen Homer

British Open

Zondagochtend werd er met 393 heren, 87 dames en 39 jeugdspelers gestart aan het ‘Silver’-gerankte British Open in Bridlington. Van de 16 geplaatste heren wisten slechts vijf de laatste 32 te halen, inclusief Jelle Klaasen. Spelers als Neil Duff, Moreno Blom en James Hurrell lukten dit niet.

Klaasen wist één ronde verder te komen dan zaterdag, bij de laatste 16 werd ‘The Cobra’ met 4-1 verslagen door Tavis Dudeney. Luke Littler, Mike Gillet en Gary Stone bleven wel winnen en bereikten de kwartfinales. Stone moest het in de kwartfinales afleggen tegen Tavis Dudeney, die opnieuw een sterke dag kende. Net als zaterdag lukte het niet om de finale te halen, Peter Jacques won in een beslissende leg. De andere halve finale ging tussen Littler en Gillet, die met 4-1 werd gewonnen door de 16-jarige Engelsman.

De finale leek hier ook uit te lopen op een eenzijdige finale, Littler won de eerste drie legs met finishes van o.a. 70 en 73. De overige legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor Littler de dubbel compleet maakte en Jacques met 5-2 versloeg in de finale.

Bij de dames zagen we een verrassende finale tussen Eve Watson en de World Masters bij de meisjes Paige Pauling. Het was Watson die haar allereerste WDF-titel op haar naam schreef door Pauling met 5-1 te verslaan in de finale. In de eerste ronde was ze met 4-2 te sterk voor Deta Hedman.

Heren
Halve finales
Like Littler 4-1 Mike Gillet
Peter Jacques 4-3 Tavis Dudeney

Finale
Luke Littler 5-2 Peter Jacques

Dames
Halve finales
Eve Watson 4-0 Jacqueline Maiden
Paige Pauling 4-2 Anca Zijlstra

Finale
Eve Watson 5-1 Paige Pauling

Jongens finale
Jenson Walker 5-4 Alfie Busby

Meisjes finale
Sophie McKinlay 3-0 Hannah Meek

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *