Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb - New Zealand Darts Masters 2023

Ben Robb en Darren Dummigan winnen op DPNZ Tour

Afgelopen weekend werden in Dunedin twee DPNZ Tours afgewerkt. Ben Robb was wederom succesvol, terwijl ook Darren Dummigan mocht zegevieren. Lees hier meer.

Zaterdag was Ben Robb opnieuw niet te verslaan. In de laatste 16 had de Nieuw-Zeelander wel een beslissende leg nodig om Nick Kohey met 4-3 te verslaan, maar mede dankzij gemiddelde van 99 en 90 werden John Hurring (5-2) en Mark Cleaver (6-3) verslagen voor een plaats in de finale. In de finale trof hij Kayden Milne. Milne had afgerekend met Warren Parry én Haupai Puha in een beslissende leg. Puha noteerde bij de laatste 32 het hoogste gemiddelde van het weekend, met een gemiddelde van 105,47 werd Josh Roberts met 4-0 verslagen. In de finale kon Milne niet veel tegenstand bieden. Robb was ijzersterk op de finishes; 76,81 en 87 werden uitgegooid voor een 6-1 voorsprong. In de achtste leg produceerde ‘Big Rig’ een 170-finish om de finale met 7-1 naar zich toe te trekken. Het werd alweer zijn zesde DPNZ Tour-titel van 2023.

Op de zondag wist Darren Dummigan te verrassen. De Nieuw-Zeelander won al zijn groepswedstrijden, waarna hij Ben Robb bij de laatste 16 met 4-3 uitschakelde. Daarna werden ook Alan Skayman (5-2) en Mark Cleaver (6-4) naar huis gestuurd en bereikte Dummigan zijn eerste finale op de DPNZ Tour. In de finale kreeg hij ook een verrassende tegenstander, Tukina Weko. Hij had op weg naar de finale o.a. Warren Parry (4-2) en Kayden Milne (6-2) uitgeschakeld. Dummigan begon sterk aan de finale door de eerste twee legs met twee 100+ finishes naar zich toe te trekken. Nadat er 4 legs met de darts mee gingen, plaatste Dummigan in leg 7 de tweede break dankzij een geweldige 12-darter. Een 17-darter zorgde er vervolgens voor dat de break werd verzilverd voor een 6-2. Toch gaf Weko niet zo maar op. Na het missen van enkele matchdarts van Dummigan, won Weko drie legs op een rij om terug te komen tot 6-5. Een beslissende leg kwam er uiteindelijk niet. Dummigan gooide een sterke eigen leg en wist in 16 pijlen de titel binnen te halen.

Uitslagen

DPNZ Tour 9
Halve finales
Ben Robb 6-3 Mark Cleaver
Kayden Milne 6-5 Haupai Puha

Finale
Ben Robb 7-1 Kayden Milne

DPNZ Tour 10
Halve finales
Darren Dummigan 6-4 Mark Cleaver
Tukina Weko 6-2 Kayden Milne

Finale
Darren Dummigan 7-5 Tukina Weko

Stand DPNZ Tour

Na 10 van de 12 toernooien heeft Ben Robb nog altijd de koppositie flink in handen. Kayden Milne is door zijn goede weekend naar een gedeelde twee plaats geklommen, met Haupai Puha. Op 7 en 8 oktober vinden de laatste twee toernooien plaats. De top 16 plaatst zich een dag later voor de DPNZ Tour Play-offs, waarbij de winnaar een ticket voor het PDC WK verdient.

  1. Ben Robb 152
  2. Haupai Puha 112
  3. Kayden Milne 112
  4. Warren Parry 88
  5. Tukina Weko 68
  6. Mark Cleaver 64
  7. John Hurring 60
  8. Darren Dummigan 44
Image courtesy of FOTO: Photosport/PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *